31. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TMB ootab uut omanikku

TMB ASi tegevjuht Jaan Luts ütles, et Lätis jäävad TMB töötajate palgad umbes 5–10 protsendiga Eesti omale alla.
Foto: Väinu Rozental
Betoonelementide tootja TMB ASi tegevjuht Jaan Luts ütles, et kui konkurentsiamet annab TMB müügile rohelise tule, võib see tuua uusi investeeringuid nii töötajatesse kui ka taristusse.

Sel suvel saabus uudis, et TMB müüb ettevõtte Prantsuse kontsernile Consolis Group, millele juba kuulub siinsel turul E-Betoonelement. Tehingu võimalikkust analüüsib Lutsu sõnul praegu veel konkurentsiamet. “Tõenäoliselt tuleb otsus selle aasta sees,” usub Luts.

Äripäeva Palga TOPis on märgitud TMB ASi keskmiseks palgaks enam kui 2400 eurot. Luts selgitas, et tegu on nii Eesti, Läti, Soome kui ka Rootsi töötajate keskmise palgaga. Eestis on tema sõnul töötajate keskmine palk umbes tuhande võrra väiksem, jäädes 1400 euro juurde. Keskmist aitavad paisutada Soome ja mõningal määral ka Rootsi kõrgemad palgad. Lätis jäävad TMB töötajate palgad aga umbes 5–10 protsendiga Eesti omale alla.

Keskmiselt on TMB töötajatel staaži viis kuni kümme aastat. Neid, kel TMBs turjal enam kui 30 aastat, on Lutsu sõnul umbes kümnendik. Renditööjõudu on firma pigem vähe kasutanud. Töötajaid on aidanud TMBs hoida tema sõnul firma maine ja bränd.

Luts märkis, et sarnaselt teiste ettevõtetega tunneb ka TMB töötajate liikumist turul, ent tööjõukriisi tema enda juhitavas ettevõttes ei näe.

Küll aga tahab TMB Eesti tehase juht teha uue lojaalsusprogrammi, kus töötaja töötab firmas mingi aja ja saab staaži järgi lisatasu.

Ta märkis, et mingi seltskond tööjõust liigub nii või teisiti. Selline töötajaskond moodustab TMB kaadrist umbes viiendiku. “Loomulikult on oskustöölistest alati puudus, aga meie valdkonna inimesi ei õpetata kusagil, väljaõpe on koha peal,” ütles Luts.

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077