26. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Priit Tamm: autotööstuse saladused enne teisi teada

ASi Mistra-Autex juht ja omanik Priit Tamm.
Foto: Liis Treimann
Priit Tamm tunneb ilmselgelt uhkust, et töötab autotööstuses – ehkki Raasikul asuv Mistra-Autex toodab autovaipu, ei nimeta ta ettevõtet tekstiili-, vaid autotööstusettevõtteks.

Uhkust tunneb ta ka selle üle, et on edukas firmas töötanud 28 aastat ja peaaegu kogu selle aja tegevjuhina. Kaks aastat tagasi sai Tammest ettevõtte ainuomanik. Ta võiks vabalt rantjee-elu elada, aga ta ei taha.

„Töö hoiab värskena, ma loodan siin veel pikalt vastu pidada,“ ütleb 53aastane Tamm. „Mul on noortele kolleegidele anda õpetussõnu, kuidas edukas olla autotööstuses.“ Ta lisab muiates, et nii kaua, kuni ta jõuab firma pidudel noorematega kella kolme-neljani öösel tantsu vihtuda, nii kaua ta ikka on. „Kui tunnen, et pean juba kell 11 õhtul magama minema, siis on aeg firmast lahkuda.“

Aivar Rehe mantlipärija

Tammel silm särab jätkuvalt. „Autotööstus pakub iga päev rõõmu, valu, üllatusi, närvipinget, seiklusi,“ räägib ta. „Iga päev saad targemaks ja õpid midagi juurde. Ma ei saa väita, et ma autotööstusest kõike tean. Jaa, olen nii kaua seal olnud, et tõenäoliselt oskan igast olukorrast välja tulla, aga öelda, et ühtegi uut olukorda ette ei tule – seda ma küll öelda ei saa.“

Tamme sõnul köidab teda ja ilmselt paljusid tema kolleege ka üks asjaolu, mis paitab inimese ego. Jutt käib informeeritusest ja saladuse hoidmisest. Nimelt teavad nad umbes kaks aastat varem, milline näeb auto uus mudel välja, aga sellest ei tohi rääkida. „Hiljuti tuli uudis, et Volvo S60 hakatakse Ameerikas tootma. Meie teadsime seda juba kaks aastat tagasi, sest sinna lähevad ka meie tooted.“

Pikemalt saate lugeda Äripäevast

Autor: Väinu Rozental, Äripäev

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077