17. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saksa autotööstusel 50% elulootust

Volkswageni tegevjuht Herbert Diess pekingis uut kontseptautot esitlemas.
Foto: Scanpix/Reuters
Saksa autotööstusel on ainult 50 protsendi suurune ellujäämislootus autotööstuse juhtiva jõuna kümne aasta pärast, ütles ettevõtte tegevjuht Herbert Diess.

Osa autotööstusi heidetakse valdkonnast välja, kui nad ei suuda elektriautode toodud muutustega kaasa minna ega suuda vastu seista uutele geopoliitilistele ohtudele, vahendas Reuters Diessi sõnu. „Praegusest seisukohast vaadates hindan Saksamaa autotööstuse võimaluseks 50 : 50 olla maailma juhtivate autotööstuste seas ka kümne aasta pärast,“ ütles ta.

Diessi sõnul on süsinikdioksiidi heitmete vähendamise intensiivsem nõudmine muutumas sõiduautodevastaseks kampaaniaks. „Me kõik oleme harjunud sellega, et meil on Saksamaa suurte autotehaste ja meile teenuste pakkujate ümber õitsvad linnakud, kus inimestele meeldib elada ja töötada, aga see ei pruugi igaveseks nii jääda,“ ütles Diess autööstuse konverentsil Wolfsburgis. “Kui vaadata sellistesse kunagistesse autotööstuse kantsidesse nagu Detroit, Oxford-Cowley või Torino, siis võib näha, mis juhtub linnadega, kui kunagised võimsad korporatsioonid on lahkunud.“

Et vähendada emissioone Euroopas 30 protsenti aastaks 2030, peab Volkswagen suurendama elektriautode tootmist 30 protsendini uute autode müügis, ütles Diess.

Tema sõnul kasvavad süsinikdioksiidi heitmed, mis on kliima soojenemist põhjustava kasvuhooneefekti üks peapõhjusi, Saksamaal aga peamiselt pruunsöel põhineva elektritootmise tõttu.

Siirdumine sisepõlemismootoritelt elektrimootoritele kaotaks Volkswagenis 2020. aastaks 14 000 töökohta ja nõuaks ettevõttesisese komponentide valmistamise täielikku ümberkorraldamist ütles Diess.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077