11. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HKScan pääses Soome kanadega Rootsi poeketti

Talleggi tootmine Eestis
Foto: Andras Kralla
Eestiski tegutsev lihakontsern HKScan on teinud tubli sammu edasi, saades oma Soomes toodetud kanad müügile Rootsi suurimasse esmatarbekaupade poeketti, kirjutab Kauppalehti.

Seni on lihatootjalt tulnud rohkem aktsionäre murelikuks tegevaid uudiseid, sellest saad lugeda siit.

Rootsi viiakse probleemidega käivitanud Rauma linnuvabriku tooteid, mida müüakse Rootsi ICA ketis, teatas HKScan.

„Rootsi tarbijad on nõudlikud toidu kvaliteedi ja päritolu suhtes,“ teatas lihatootja ja väljendas rõõmu, et nende tooteid hinnatakse.

Kauppalehti teatel kasvab broileriliha tarbimine nii Rootsis kui ka Soomes, kuid mõlemas riigis jääb see veel Euroopa keskmisele alla. Rootsis müüdavast broilerilihast vaid 60 protsenti on toodetud Rootsis endas, Soomes on see number 80 protsenti.

Äripäeva ajakirjanik Pille Ivask tegi septembri lõpus intervjuu HKScani finantsjuhi Mikko Forselliga, milles oli juttu HKScani uuest strateegiast, mis peaks tõsistes finantsraskustes ettevõttele elu taas sisse puhuma. „Me ei ole kriisis,“ kinnitas Forsell intervjuus Äripäevale.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077