10. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HKScan koondab Soomes 165 inimest

Rakvere lihakombinaat
Foto: Julia-Maria Linna
Raskustes lihakontsern HKScan andis teada, et koondab Soomes 165 inimest, mis peaks aitama firmal aastas säästa 7 miljonit eurot. Juunis hindas HKScan veel, et koondatakse kuni 211 inimest.

Kauppalehti kirjutas kuu aega tagasi, et kuigi HKScan on üritanud ennast jalule upitada, on ettevõtte probleemid viimase poole aastaga üha suuremaks paisunud. Eelmisel aastavahetusel oli ettevõttel netovõlga ligikaudu 208 miljonit eurot, septembriks aga juba 307 miljonit. Kassas oli pool aastat tagasi 51 miljonit eurot, septembris vaid 13 miljonit.

Netovõla suurus on kerkinud ohtlikult kõrge 103 protsendini, nii et rahastajate raha on mängus juba rohkem kui omanike raha. Ettevõtte rahavoog on 36 miljoniga miinuses ja investeeringuteks on läinud 67 miljonit eurot.

Halvemal juhul võib HKScan minna saneerimisele. See oleks omanikele külm dušš. Ees võib olla ka mõne äri müük või isegi tükeldamine.

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077