9. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puitmajatootjate kuldaja rock & roll on läbi

Lauri Kivil
Foto: Sven Arbet, Ekspress Meedia
Puitmajatootjate paremad kasvuaastad on möödas, nentis Eesti Puitmajaliidu tegevjuht Lauri Kivil Äripäeva raadio hommikuprogrammis.

Kivili sõnul on praeguses olukorras kasumimarginaalid märkimisväärselt vähenenud, mida põhjustavad kaks peamist sisendit: materjal ja tööjõud. "Käive ja eksport kasvab, aga kasum ja rentaablus on allapoole liikumas," ütles liidu tegevjuht.

Marginaalide vähenemisele vaatamata ütles Kivil, et sektoris toimuvad huvitavad muutused: sektori suurima osa moodustavad keskmised ettevõtted on käivet suutnud paari aastaga oluliselt suurendada. Kui mõni aasta tagasi oli keskmise ettevõtte käive 1,5–3 miljonit eurot, siis nüüd on suurusjärk kasvanud 3–7 miljoni euro juurde. Kivil nimetab neid tugevateks keskmikeks, kes liiguvad usinalt tipu poole.

Äripäeva konkurentsiraporti järgi tegid eelmisel aastal rohkem kui 7 miljonit eurot käivet 15 ettevõtet, kellest parim oli Harmet 77 miljoni eurose müügituluga.

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077