Metsä Wood alustas Pärnu tehases tööstusliku tootmisega

Metsä Woodi Pärnu tehas.
Metsä Woodi Pärnu tehas.

Alates tänasest, 27. augustist 2018, alustas Metsa Woodi Pärnu kasevineeritehas ametlikult tööstusliku tootmisega.

”Tehaseprojekt on edenenud graafiku järgi nii Soomes kui Eestis. Oleme nüüd tähtsas etapis, kus käivitame tööstusliku tootmise. Siiani on tehtud katsetootmist ja toodete kvaliteedi kohta oleme saanud suurepärast tagasisidet. Olen rõõmus, et oleme Eestist leidnud väga motiveeritud ja professionaalseid inimesi, kes on koos meiega selles suures projektis töötanud. Töö jätkub tootmise edasise aredamisega,” rääkis valdkonnajuht  Esa Kaikkonen pressiteates. 

Metsä Woodi Pärnu tehases töötab praegusel hetkel 65 tootmis- ja 10 administratiivtöötajat. Tootmine toimub kolmes vahetuses viis päeva nädalas. Septembris alustavad veel 12 uut tootmistöötajat. Soomes asuv kasevineeri järeltöötlustehas viiakse üle Pärnusse jaanuari lõpuks ja siis on plaanis palgata järgmised 30 tootmistöötajat ning jätkuvad ka koolitused.

”Käesolev aasta on Pärnu tehase töötajatele olnud väga intevsiivne periood. Lisaks tootmise käivitamisele on väga lühikese aja jooksuol kasutusele võetud mitmeid erinevaid programme ja tegevusmudeleid. Olen uhke meie motiveeritud, professionaalse ja hästi koolitatud personali üle,” ütles tehasejuht Kaarel Tali.

”Teooriat ja praktikat ühendav koolitusprogramm uutele töötajatele on osutunud edukaks. Ohutustehnika on omandatud suurepäraselt ja võingi öelda, et selles valdkonnas oleme olnud kõige edukamad. Õnnetusjuhtumeid ja süttimisi ei ole siiamaani olnud, ka haiguslehtede hulk on püsinud väga madalal tasemel,” kiidab Tali.

Pärnu tehases kasutatavat spooni valmistatakse Äänekoskil. Uue spoonitehase eesmärgiks on teenindada Pärnu tootmist võimalikult efektiivselt.

Pärnu kasevineeritehas on osa Metsä Woodi aastatel 2017–2018 realiseeritavast 100 miljoni euro suurusest investeerimisprogrammist, mis avalikustati juunis 2016. Uus tehas loob Pärnusse umbes 200 uut töökohta.

Kasespoon valmistatakse Soomes ja väärindatakse vineeriks Pärnu tehases. Tootmismahuks on planeeritud 50 000 kuupmeetrit kasevineeri aastas. Tehas saavutab projektvõimsuse 2019. aasta lõpuks.

Galerii

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara