21. august 2018

Orkla Eesti investeerib 1,2 miljonit pakendamis- ja ladustamiskeskusesse

Kaido Kaare
Autor: Eiko Kink
Kalevi ja Põltsamaa Felixi tehaseid omav Orkla Eesti investeerib tänavu 1,2 miljonit eurot täisautomaatsesse šokolaaditahvlite ja assortiikommide pakendamis- ja ladustamiskeskusesse, mis on ühtlasi ettevõtte käesoleva aasta suurim investeering tootmisesse.

Ettevõtte juht Kaido Kaare räägib homme Äripäeva vahel ilmuvas Tööstusuudiste erilehes, et Kalevi tehases jätkuvad ka tänavu suured investeeringud.  

Suurim investeering tootmisesse on täisautomaatne šokolaaditahvlite ja assortiikommide pakendamis- ja ladustamiskeskus maksumusega 1,2 miljonit eurot. Uus keskus hakkab teenindama nelja tootmisliini ja võimaldab nii efektiivsemat töökorraldust kui ka optimaalsemat materjalikasutust aluste kiletamisel.

„Ootame Kalevi tehases tootmismahtude kasvu, mis omakorda suurendab tööjõuvajadust. Järjest rohkem pöörame tähelepanu personali kvalifikatsiooni tõstmisele, juhtimispädevuse kasvatamisele ja töötajate igakülgsele koolitamisele. Endiselt on tugevalt fookuses ka töökeskkonna ja –ohutusega seotud teemad," ütleb Kaare.

2018. aasta algus tõi kaasa olulise muudatuse: alates 2. aprillist moodustavad endine AS Kalev ja AS Põltsamaa Felix ühise juriidilise ettevõtte Orkla Eesti AS-i. Sellega jõudis lõpule kahe Eesti toidutööstusettevõtte ühendamine, mis algas viis aastat tagasi ettevõtete juhtimise ja peamiste tugiteenuste liitmisega. „Kahe ettevõtte juriidiline ühinemine on loogiline jätk tegevuste ühendamisele, tekkinud sünergia võimaldab mõlemal tootmisüksusel keskenduda tõhusamalt oma põhitegevusele ja samuti on efektiivsem kogu ülejäänud organisatsiooni toimimine,” sõnab Kaare. 

Pikemalt loe juba homme ilmuvast Tööstusuudiste erilehest.

Autor: Gerli Ramler, kaasautor

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077