Autor: Indrek Mäe • 1. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas ühisrahastuse abil raha kaasata – väikepruulija edulugu

Tankeri tegevjuht ja partner Jaanis Tammela.
Foto: Andras Kralla
Teisipäeval lõppes Funderbeami platvormil ühisrahastuskampaania käsitööõllega tegeleva puurlikoja Tanker finantseerimiseks, ettevõte kasutab raha välisturule laienemiseks ning koduturul kasvavas konkurentsis püsimiseks.

Rahastuskampaania käigus sooviti investoritelt laienemiseks 250 000 eurot, kuid ettevõtmine osutus investorite silmis niivõrd populaarseks, et nüüd pakutakse Tankerile lausa 825 000 eurot.„Oleme senised neli tegevusaastat kasvanud oma vahendite peal, kuid eelmisel aastal uusi sihte seades saime aru, et meil on vaja rohkem laieneda, kui jooksvad kulud lubavad,“ põhjendas Tankeri tegevjuht ja partner Jaanis Tammela ühisrahastuse poole pöördumist Äripäeva raadio hommikuprogrammis. „Valisime Funderbeami, sest seal on sama kirglikud inimesed nagu meie oma toodangut tehes.“Ühisrahastust ei kasutata oma tegevuse finantseerimisel ainsa allikana. „Kasutame ka teisi vahendeid ning üritame leida sobiva tasakaalu ühisrahastuse, pangalaenude ja riigi abil,“ selgitas Tammela. Ta lisas, et ka näiteks PRIA toetab aktiivselt Tankeri laienemist.

Investoritele osalusInvestorid saavad oma raha usaldamise eest Tankeri kätesse aga osaluse ettevõttes. „Investoritele antakse samamoodi osalus, nagu on praegustel osanikelgi,“ rääkis Tammela. „Seda tehakse küll teise juriidilise keha kaudu, kuid ametlikult saab iga investor oma Funderbeami kontole token'eid, mis on võrdväärne reaalse osaga ettevõttest,“ kinnitas Tammela.Loe pikemalt Äripäevast

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077