Autor: Äripäev • 30. juuli 2018

Soome trammitehasel terav töökäte puudus

Tramm Helsingis.
Autor: Andras Kralla

Soome trammitehasel Transtech on nii kiire kasv, et enam ei jõuta kõiki tellimusi täita – mureks on töökäte puudus, vahendas MTV.

Transtechi omanikfirma on Tšehhi ettevõte Škoda Transportation. Ettevõtte trammid Arctic sõidavad Helsingis, nüüd on samasuguseid tramme tellitud tervelt 80 tükki Saksamaale, lepingu maht on 250 miljonit eurot. Škoda Transportationi jaoks on tegemist rekordtehinguga.

Põhja-Soomes Kajaani lähedal Otanmäel asuvas tehases valmistatakse aastas paarkümmend trammi, lisaks ka sama palju rongivaguneid. Nüüd aga on tellimusi nii palju, et lähiaastatel tuleks tootmismahtu kolmekordistada, vahendavad MTV uudised. Esimesed trammid jõuavad Saksamaale Mannheimi 2021. aastal.

30aastase ajalooga Transtechil oli veel kümme aastat tagasi tellimuste maht 4 miljonit ning ettevõttes töötas 15 inimest. Praegu on töötajaid 650. Eelmisel aastal palgati 250 uut töötajat, pidevalt vajatakse metallitöölisi juurde. MTV märgib, et kuna Soomest töötajaid ei leita, siis otsib ettevõte uusi inimesi välismaalt.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077