19. juuli 2018

Ericssoni kahjum paisus

Ericssoni kahjum paisus.
Autor: Meeli Küttim
Rootsi telekommunikatsiooniseadmete tootja Ericsson teatas, et teises kvartalis suurenesid ettevõtte kahjuminumbrid, ent kuivõrd firma on oma tegemisi restruktureerimas, püsivad finantstulemused graafikus.

Ericssoni teise kvartali puhaskahjum paisus 1,8 miljardi Rootsi kroonini. Möödunud aastal oli ettevõtte kahjum 457 miljonit Rootsi krooni. Käive kukkus 1% võrra, 49,81 miljardi Rootsi kroonini. Analüütikud olid oodanud aga sootuks teisi tulemusi: kahjumit prognoositi 261 miljoni juurde ning käivet 48,25 miljardi juurde.Ericssoni brutomarginaal suurenes eelmise aasta 29,1% tasemelt 34,8%ni. Tegevusmarginaal oli seekord 0,3%, kusjuures eelmisel aastal jäädi 1,1% miinusesse.„Me jätkame oma äristrateegiale keskendumist ning oleme teel sinna, et aastaks 2020 oleks tegevusmarginaal vähemalt 10%,“ teatas Ericssoni juht Borje Ekholm.

Ericsson on suurelt investeerimas võrkude osakonda, kuivõrd ettevõte valmistub üleminekuks 5G võrkudele. Ses valdkonnas suutis Ericsson juba parandada ka tulemusi: võrguseadmete müük kasvas aastaga 2%.Teises kvartalis vähendas Ericsson töökohtade arvu 2000 võrra, mis tähendab, et alates möödunud aasta teisest kvartalist on ettevõte koondanud 20 500 töötajat.Ericsson teatas, et on ühtlasi lõpetanud 10 miljardi Rootsi krooni suuruse kulude kärpimise programmi ning selle tulemused hakkavad tasapisi kajastuma ka ettevõtte tulemustes.Ericssoni aktsia täna tõusnud Stockholmi börsil 10,6%, 74,84 Rootsi kroonini.

Autor: Äripäev.ee

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077