Autor: Tööstusuudised.ee • 2. juuli 2018

Elektroonikatootja Eolane Tallinn kasvatas hüppeliselt käivet, tootmismahte ja eksporti

Eolane Tallinn kasvatas tootmismahte.
Foto: Eolane
Tallinnas Lasnamäel tegutsev Eesti üks suuremaid elektroonikatööstusi AS Eolane Tallinn kasvatas eelmisel aastal hüppeliselt käivet, tootmismahte ja eksporti ning lõi kolmandiku võrra uusi töökohti.

Peamiselt eriotstarbeliste kommunikatsiooniseadmete ja autotööstuse LED-valgustite tootmisega tegeleva ASi Eolane Tallinn müügitulu kasvas 2017. aastal 58 protsenti ja ulatus kokku 68,4 miljoni euroni, selgub ettevõtte auditeeritud 2017. aasta majandusaasta aruandest. Ligi 100 protsenti ettevõtte müügist moodustas eksport. Suurimateks eksporditurgudeks kujunesid Soome, Prantsusmaa, Bulgaaria ja Šveits. Ettevõtte kasum oli eelmisel aastal 1,7 miljonit eurot, teatas ettevõte. 

Eolane Tallinn on viimasel kahel aastal investeerinud innovatsiooni ja kaasaegsetesse tootmisseadmetesse üle nelja miljoni euro. Ettevõte lõi 2017. aastal Eestis kokku üle saja uuetöökoha, kasvatades aasta lõpuks töötajate arvu 376 inimeseni. Koos renditöötajatega kasvas töötajate hulk 500 inimeseni.

Eolane Tallinna juhatuse liikme Tuuli Trompi sõnul on täna Eestis suurim väljakutse sobiva tööjõu leidmine. „Kõrgtehnoloogiline tootmine vajab mitmekülgsete oskustega töötajaid, kelle leidmine on tihti keeruline. Seoses uude, suuremasse ja kaasaegsemasse tehasehoonesse kolimisega kavatseme veelgi laiendada tootmist ja luua lähiaastatel Lasnamäel juurde kuni 300 uut töökohta,“ lausus Tromp.

AS Eolane Tallinn on Prantsuse päritolu Eolane kontserni suurim tütarettevõte, kelle 68 miljoni eurone käive moodustas mullu viiendiku kogu kontserni käibest. Ligi 100% toodangust eksportiv Eolane Tallinn toodab Lasnamäel eriotstarbelisi sideseadmeid ja LED-valgusteid autotööstusele. Praegu 500 inimesele tööd andev Eolane Tallinn on Äripäeva Topi andmetel Eesti suuruselt neljas elektroonikatööstus. Personaliettevõte Fontes tunnistas Eolane Tallinna mullu meestele ja naistele kõige võrdsemat palka maksvaks ettevõtteks.

 

NB! Eolane Tallinn tegevdirektor Antoine Yon esineb 22. novembril 2018 konverentsil "Tööstuse Äriplaan 2019". Vaata programmi ja osta pääsmed SIIT.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077