Autor: Meelis Mandel • 27. juuni 2018

Palo: eriplaneeringuid erainvestoritele enam ei tule

Urve Palo
Foto: Andras Kralla
Väga tõenäoliselt me eriplaneeringuid eraprojektidele enam ei tee, ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis tselluloositehase projektist rääkinud ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urvo Palo.

"Muidugi on kahju, et me sellise otsuse pidime tegema. Kuid elu on selline ettearvamatu," lausus Palo. Tema sõnul olud muutusid – kui algselt valitsus otsustas eriplaneeringut alustada, siis tehti seda parimas usus. "Me ei mõelnud, et eriplaneering oleks tehtud kohalikest kogukondadest üle minemiseks. Tahtsime oma õla alla panna nii suurele projektile, sest Eestis on vaja projekte, mis puitu väärindavad," lausus ta.

"Kui aga oli näha, et emotsioonipõhiselt ei soovitud uuringuid ega fakte ja inimestel on õigus emotsioonile, arenes protsess faasi, kus oli selge, et tehast sellisel moel ei tule. See oli aus, et olukorras, kus seda nagunii ei tule," rääkis Palo.

Loe pikemalt Äripäevast.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077