Autor: Eliisa Matsalu • 27. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aal: praegu ei tule kõne allagi, et me ei investeeri

Jaanus Aal
Foto: Väinu Rozental
Elektroonikafirma Enics Eesti ASi juht Jaanus Aal ütles Äripäevale, et praeguses majanduskeskkonnas ei tule kõne allagi, et ettevõte ei investeeri.

„Oma mätta otsast vaadates olen väga positiivne,“ ütles Aal. Eelmisel aastal investeeris Enics nii seadmetesse kui ka tehase laiendusse kokku kuus miljonit eurot. Sel aastal on juba investeeritud kolm miljonit, ent on kavas teha seda veelgi. „Kui me poleks paar aastat tagasi teinud otsust investeerima hakata, oleksime täna korralikult kõhuli. Praegu on meil investeering täies mahus töös,“ ütles ta.

Kui Enics ei investeeriks seadmetesse ja üha rohkem ka automatiseerimisse ja digitaliseerimisse, ei saaks ettevõte Aali sõnul kuidagi kasvada.

Samas märkis Aal, et kuigi turul kõik näevad, et nõudlus on suur, ei oska keegi öelda, kui kauaks see nii jääb. „Keegi ei tea, kas praegu on põrge üles, mis tuleb varsti alla, või on tegu jätkusuutliku turu tõusuga,“ ütles ta. See teeb Aali sõnul ettevaatlikuks.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077