Autor: Tööstusuudised.ee • 6. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Betoonimeister käivitas Tapal betoonitehase

Betoonimeisteri Tapa tehas.
Foto: Raivo Tiikmaa
Betoonisegude tootja AS Betoonimeister alustas Tapal kaubabetooni tootmist. Paigaldatud Liebherr Mobilmix 2,25 on mobiilne betoonitehas tunnitootlikusega kuni 100 m3.

Betoonimeistri kontsern töötab Eestis kokku 5 betoonitehasega, lisaks Tapale Tallinnas, Jõhvis ning Tartus. Tapa tehase teenindusareaal on Lääne-Virumaa, Järvamaa, Ida-Harjumaa ja Põhja-Viljandimaa, teatas ettevõte. 

Tapale, Karja põik 8, soetatud kinnistule paigaldatud suure tootlikkusega mobiilse tehase kolimine ja paigaldamine võttis aega ühe nädala. Rohkem aega kulub liitumistele tehnovõrkudega. Hetkel toimub tootmine elektrigeneraatorit kasutades, elektrivõrguga liitumistööd käivad. Veega varustab tehast Tapa Vesi.   

„Betoonisegude optimaalne veokaugus on kuni 50 km. Betoonikeemiat kasutades on tänapäeval võimalik betooni vabalt vedada kasvõi Tallinnast Tartusse,” ütles AS Betoonimeister juhataja Kalle Suitslepp. „Kuid ehitajal on parem tööd organiseerida ning transpordikulusid vähendada, kui betoonitehas ei asu väga kaugel,” lisas Suitslepp.

Betoonimeistri soetatud kinnistul Tapal ootab kasutamist tühjana seisev endisele Nõukogude armeele kuulunud remondihall, mis sobiks ideaalselt kasutusele võtta väiksemamahuliseks betoonelementide tootmiseks.

AS Betoonimeister on 2005. aastal asutatud eesti omanikele kuuluv  betoonisegude tootmise ettevõte. AS Betoonimeistri viis tehast asuvad Jõhvis, Tallinnas, Tapal ja Tartus. Ettevõtte autoparki kuulub üle 40 ühiku tehnikat betooni transpordiks ja pumpamiseks.

AS Betoonimeister käive oli 2017. aastal  17 miljonit eurot. Ettevõttes töötab 80 inimest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077