15 mai 2018
Jaga lugu:

Milrem LCMi etteotsa astub Ingvar Pärnamäe

Ingvar Pärnamäe  Foto: Raul Mee

Soome kaitsehiiu Patria enamus- ning Hugo Osula Mootor Grupi vähemusosalusega kaitsetööstusfirmat Milrem LCM hakkab juhtima Ingvar Pärnamäe.

Alates 2016. aasta oktoobrist on Pärnamäe töötanud Eesti Kaitsetööstuse Liidu juhatuse esimehena, samuti Eesti kaitse- ja julgeolekutööstuse innovatsiooni klastri juhina. Uuel ametikohal alustab ta juulist, teatas Milrem LCM.

Pärnamäe on kaitsevaldkonnas olnud pikalt: aastatel 2002–2016 töötas ta kaitseministeeriumis, seejuures perioodil 2011-2016 oli ta kaitseinvesteeringute asekantsler, vastutades kaitsealaste riigihangete, taristu, kaitsetööstuse ning teadus- ja arendustegevuse eest.Samal ajal täitis ta ka Eesti relvastusdirektori ülesandeid ning esindas Eestit NATO ja Euroopa Liidu vastavates töörühmades. Enne 2011. aastat oli ta riigi julgeoleku volitatud esindaja, hangete osakonna juhataja ja Balti koostöö büroo juhataja. 2008-2009 töötas ta Kabulis Eesti kaitsenõunikuna ning nõustas ka Afganistani kaitseministeeriumit.Enne kaitseministeeriumit oli Pärnamäe ligi seitse aastat aktiivne Eesti poliitikas ning oli ka 1999-2002 riigikogu liige. Isamaa ja Res Publica Liidust astus ta välja alles eelmisel aastal."Pärnamäel on tugev kogemustepagas ning konkreetsed saavutused tööprotsesside ja organisatsioonide arendamisel. Me oleme kindlad, et ta suudab viia Milrem LCMi uuele tasemele ning laiendada remondi ja hoolduse alast tegevust kooskõlas meie strateegiaga," ütles pressiteate vahendusel Patria Groupi rahvusvahelise partnerluse juht Jukka Holkeri.Milrem LCM on Soome kaitsetööstusettevõtte Patria tütarettevõte. Patriale kuulub 60% Milrem LCM’ist ning 40% kuulub Eesti ettevõttele Mootor Grupp. Milrem LCM pakub teenuseid kaitse- ja julgeolekutööstuse valdkonnas, osutades elutsüklihaldusteenust soomukitele, raskeveokitele, relvasüsteemidele ja muule kaitsevarustusele. Ettevõte osutab remondi- ja hooldusteenust Eesti Kaitseväe XA-180 ja XA-188 soomukitele ning teistele masinatele Tallinnas ja Võrus.

Autor: Äripäev.ee

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Hedi Meigas
Hedi MeigasSündmusedTel: 5384 5159hedi.meigas@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077rain.jyristo@aripaev.ee