15. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Milrem LCMi etteotsa astub Ingvar Pärnamäe

Ingvar Pärnamäe
Foto: Raul Mee
Soome kaitsehiiu Patria enamus- ning Hugo Osula Mootor Grupi vähemusosalusega kaitsetööstusfirmat Milrem LCM hakkab juhtima Ingvar Pärnamäe.

Alates 2016. aasta oktoobrist on Pärnamäe töötanud Eesti Kaitsetööstuse Liidu juhatuse esimehena, samuti Eesti kaitse- ja julgeolekutööstuse innovatsiooni klastri juhina. Uuel ametikohal alustab ta juulist, teatas Milrem LCM.

Pärnamäe on kaitsevaldkonnas olnud pikalt: aastatel 2002–2016 töötas ta kaitseministeeriumis, seejuures perioodil 2011-2016 oli ta kaitseinvesteeringute asekantsler, vastutades kaitsealaste riigihangete, taristu, kaitsetööstuse ning teadus- ja arendustegevuse eest.Samal ajal täitis ta ka Eesti relvastusdirektori ülesandeid ning esindas Eestit NATO ja Euroopa Liidu vastavates töörühmades. Enne 2011. aastat oli ta riigi julgeoleku volitatud esindaja, hangete osakonna juhataja ja Balti koostöö büroo juhataja. 2008-2009 töötas ta Kabulis Eesti kaitsenõunikuna ning nõustas ka Afganistani kaitseministeeriumit.Enne kaitseministeeriumit oli Pärnamäe ligi seitse aastat aktiivne Eesti poliitikas ning oli ka 1999-2002 riigikogu liige. Isamaa ja Res Publica Liidust astus ta välja alles eelmisel aastal."Pärnamäel on tugev kogemustepagas ning konkreetsed saavutused tööprotsesside ja organisatsioonide arendamisel. Me oleme kindlad, et ta suudab viia Milrem LCMi uuele tasemele ning laiendada remondi ja hoolduse alast tegevust kooskõlas meie strateegiaga," ütles pressiteate vahendusel Patria Groupi rahvusvahelise partnerluse juht Jukka Holkeri.Milrem LCM on Soome kaitsetööstusettevõtte Patria tütarettevõte. Patriale kuulub 60% Milrem LCM’ist ning 40% kuulub Eesti ettevõttele Mootor Grupp. Milrem LCM pakub teenuseid kaitse- ja julgeolekutööstuse valdkonnas, osutades elutsüklihaldusteenust soomukitele, raskeveokitele, relvasüsteemidele ja muule kaitsevarustusele. Ettevõte osutab remondi- ja hooldusteenust Eesti Kaitseväe XA-180 ja XA-188 soomukitele ning teistele masinatele Tallinnas ja Võrus.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077