Autor: Lauri Teder • 24. aprill 2018

Hiinlased ostavad suurosaluse Soome tselluloositehases

Foto: EPA
Hiina hügieenitarvete tootja Hengan Group omandab 11,7 miljoni euro eest 36,5% osaluse Kuopio linna lähedal rajatavas Finnpulp tselluloositehases, vahendab Kauppalehti.

Hengan International Group on Hong Kongi börsil noteeritud ja enam kui 2,5 miljardi euro suuruse aastakäibega hiidkontsern, mis toodab Hiina turule eelkõige mähkmeid, hügieenisidemeid ja tualettpaberit. Finnpulp tehases valmistatava tselluloosi abil soovivad hiinlased toetada oma 1,4 miljoni tonni suurust tootmismahtu.

Uuest rahastusvoorust võtsid lisaks Henganile osa ka Finnpulpi praegused omanikud - Soome Maa- ja Metsamajandustootjate Keskliit (MTK) ning investeerimisfond Grizzly Hill Capital. Värske seisuga kuulub kummalegi nüüd 11,5% tehasest. Ida-Soomes asuva Kuopio linna lähistele kavandatava projekti investeeringute koguväärtus on 1,4 miljardit eurot. Tehase plaanitav tootmismaht on aukartustäratav: ettevõtte juhtide hinnangul valmib Finnpulpis 2021. aastal 5% kogu maailma okaspuutselluloosist. Soome keskkonnaamet andis tehasele rohelise tule 2017. aasta märtsis.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077