Autor: Tööstusuudised.ee • 11. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palo ütleb ei odava tööjõu sissetoomisele

MInister Urve Palo
Foto: Tööstusuudised.ee
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo sõnul ei ole odava tööjõu riiki lubamise suurendamine lahendus, kui tahame oma elanike sissetulekute taset tõsta.

Palo ütles, et kuigi Eesti on suutnud näidata viimase aasta jooksul kiireimat majanduskasvu Baltimaades ja Skandinaavias, pole põhjust loorberitele puhkama jääda, vahendas ministeeriumi pressiteade.

"Majandus on viimase kümne kvartali jooksul näidanud stabiilset kasvu ja kuigi majandusnäitajate poolest oleme heades vetes, oleme suutelised palju enamaks," ütles Palo. "Kvantiteedi asemel peame rohkem tähelepanu pöörama kvaliteedile."

Kolmeks suuremaks majandusprobleemiks on jätkuvalt ettevõtete vähene innovatsioon, ebapiisav konkurentsivõime ja oskustööjõu puudus.

Minister Palo sõnul on ettevõtete tööjõupuudus probleemiks kogu majandusele, kuid odava tööjõu riiki lubamise suurendamine ei ole lahendus, kui soovime säilitada või tõsta meie elanike sissetulekute taset. Rõhuasetus peab nihkuma nii kõrgelt kvalifitseeritud välistööjõu ligimeelitamisele kui ka olemasoleva kohaliku tööjõupotentsiaali ärakasutamisele ja seda süsteemse ümber- ja täiendõppe toel. Siinkohal pakub riik tuge erinevate programmide ja töötukassa tööturumeetmete kaudu, mis toetavad struktuurseid muutusi majanduses.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077