Palkmajatootja: töömehi on raske leida

Andrus Prangli
Andrus Prangli

Räpinas käsitööpalkmaju ehitava Hobbitoni juht Andrus Prangli nägi juba eelmisel aastal ekspordikasvu, viimastel kuudel on see ainult suurenenud.

Statistikaamet teatas eile, et kaupade eksport suurenes veebruaris võrreldes 2017. aasta veebruariga 15% ja import 13%. Samal ajal vähenes enim mitmesuguste tööstustoodete, näiteks puitmajade eksport.

Kuigi puitmajade eksport kukkus, ägab peamiselt Norra suusakeskustele maju tegev Hobbiton töö all, sest nõudlus hüppas lakke. Uusi tellimusi saab firma vastu võtta alles suve lõpus, nii et kolme-nelja kuu asemel ulatub järjekord tänavu poole aastani.

Valitseb tööjõupõud

Kui kaks aastat tagasi oli Hobbitoni käive 1,8 miljonit eurot, siis eelmisel aastal kasvas see 3 miljoni euroni. Ettevõtte ekspordist 70 kuni 90 protsenti liigub Norrasse, väiksemad turud asuvad Rootsis ja Soomes, hiljuti lisandus Saksamaa. „Kui Norra turg on kukkunud, on olnud rohkem mahti mujale toota,“ lausus Prangli, kes üritab Norra turu võimalikku vajumist teiste turgude hoidmisega ennetada.

Loe pikemalt Äripäevast

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara