Autor: Tööstusuudised.ee • 7. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sapožnin: lähikuudel muna hinnatrend püsib

Dava Foods Estonia juhatuse esimees Vladimir Sapožnin.
Foto: Julia-Maria Linna
Eesti suurima munatootja, Eggo kaubamärki kasutava Dava Foods Estonia juhatuse esimees Vladimir Sapožnin hinnangul püsib värskete munade ja munatoodete praegune hinnatase ka lähikuudel ning drastilisi muudatusi ta tulemas ei näe.

“Munade hinna tõus on olnud loogiline ning tulenenud eelkõige eelmise aasta augustis alanud munadefitsiidist, kuid võib öelda, et munade hind on hetkel õiglane ning varasemalt on mune müüdud pigem madala hinnaga ning alla oma tegeliku väärtuse,” ütles Sapožnin pressiteates.

Ta tõi näiteks, et munad on kõrge valguallikana võrreldes teiste kvaliteetsete valgurikaste loomsete toitudega nagu sea-, kana või veisefilee olulisemalt madalama kilohinnaga ka praegu. Keskmiselt maksab L-suuruses Eggo munade 10-pakk jaekettides orienteeruvalt 1.80 eurot, mis teeb kilohinnaks ca 2.65 eurot.

Sapožnin lisas, et munade tavapärasest kõrgem hind munade müügitulemusi negatiivselt mõjutanud ei ole ning müügimaht võrreldes eelmise aasta jaanuariga on tõusnud. 

Dava Foods Estonia juhi Vladimir Sapožnini sõnul sai munade hinna kasv alguse neljateistkümnes Euroopa riigis toodetud kanamunadest leitud pesitsiidist Fipronil ning sellega kaasnenud munade defitsiidist, mis on otseselt mõjutanud kogu Kesk-Euroopa, aga ka Baltikumi munaturgu. Sapožnin rõhutas, et DAVA Foods Estonia munad on kontrollitult fipronilivabad ning Saksamaa laborist saabunud ametlikud testitulemused kinnitavad, et kõik Eggo-kaubamärgi all müüdavad kanamunad on puhtad ja ei sisalda taimekaitsemürki.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077