22. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EASi võimas ühisstend mainekal Saksamaa paadimessil

Messil Boot on väljas ka Saare Yachts toodang.
Foto: EAS
Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) korraldab neljandat korda Euroopa suurimal paadimessil Boot osalemist senistest kõige suuremal Eesti ühisstendi näitusepinnal.

Eesti väljapanekul osalevad 10 ettevõtet. Paadimess toimub 20.-28. jaanuarini Düsseldorfis, kuhu tulevad kokku nii paatide ostjad kui ehitajad, insenerid ja disainerid kogu maailmast, teatas EAS.

EASi ühisstendide projektijuhi Eero Rauna sõnul on tegemist seni suurima ühisstendiga, mis hõlmab 900 ruutmeetrit näitusepinda. „Meie väikelaevaehitus on Euroopa tihedas konkurentsis üha enam kõrgelt hinnatud ning aitab meil Eestit kõige paremast küljest tutvustada. Düsseldorfi tulevad kokku nii paatide ostjad kui ehitajad, insenerid ja disainerid kogu maailmast – Hiinast Ameerikani. Siin liiguvad ringi valdkonna võtmeisikud ja trendikujundajad. Eesti riik ja meretööstus on juba pälvinud lugupidamise, me ei ole enam õpipoisi staatuses,“ sõnas Raun.

Eesti ettevõtetest osalevad messil ALFA Yacht Production OÜ, Alunaut OÜ, Baltic Industrial OÜ, Barca OÜ, Eysysla Yard OÜ, Lingalaid OÜ, Paadisildade OÜ, Saare Yachts OÜ, Snow & Wakeboard Solutions OÜ ja Spinnaker OÜ.

Paadimess Boot on suuruselt ja külastajate arvult Euroopa suurim. Sel aastal on esindatud ligi 1900 ettevõtet 65 riigist ning esitletakse paate alates luksusjahtidest, mootorpaatidest kuni purjelaevadeni. Eelmine aasta külastas messi üle 241 000 huvilise 90st riigist.

EAS on riikliku ettevõtluse tugisüsteemi üks suuremaid institutsioone ning viib Eesti riigi poolt sihtasutusele antud ülesandeid ellu nelja peamise tegevusvaldkonna kaudu: Eesti ettevõtete ekspordivõimekuse hoogustamine, turistide arvu kasvatamine, välisinvesteeringute Eestisse toomine ning Eesti regionaalsele arengule kaasa aitamine erinevate toetuste kaudu.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077