Autor: Mait Kraun • 3. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Airbus sõlmis 50 miljardi dollari suuruse tehingu

Airbus A350-1000.
Foto: EPA
Lennukitootja Airbus kinnitas, et USA investeerimisfond Indigo Partners tellis neilt ligi 50 miljardi dollari eest lennukeid. Tegemist on ajaloo ühe suurima tellimusega, vahendab CNBC.

Kauaaegne lennusektori investor ja Indigo Partnersi üks juhtidest Bill Franke kirjutas esialgsele lepingule alla novembris Dubai lennusõul. Kokku telliti 274 tükki A320 tüüpi lennukeid ja 156 A321neos tüüpi lennukeid.

See tehing on Airbusi jaoks ajaloo suurim. Tehingu kaudu saavad lennukeid Wizz Air, Frontier Airlines, Jetsmart ja Mehhikos tegutsev Volaris. Indigol on osalus kõigis lennufirmades.

Bill Franke ütles neljapäeval, et tehing aitab odavlennufirmade klientidele pakkuda „veelgi rohkem väärtust“.

Tehingu ametlik väärtus on 49,5 miljardit dollarit, aga Airbus on varasemalt öelnud, et see ei pruugi jääda lõplikuks summaks. Viimasel ajal on Airbusilt palju lennukeid ostnud ka hiinlased. Juulis käis Saksamaal visiidil Hiina president Xi Jinping, mille järel teatas Airbus, et Hiina ostab neilt 22 miljardi eest lennukeid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077