• 01.11.17, 09:24
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

E-Profiili järsk allakäik

Alles mullu detsembris uusi aktsionäre kaasanud E-Profiil maadleb hiigelvõlaga. Uus omanik Technobalt peab allakäigu põhjuseks juhtimisvigu ning eile laekus kohtusse ka pankrotiavaldus.
Toomas Jõgi.
  • Toomas Jõgi. Foto: Eiko Kink
Nafta- ja gaasitööstusele metallkonstruktsioone ja seadmeid tootva, paarkümmend aastat tegutsenud E-Profiili omanikeringis on kaheksa inimest. Väiksem osa firmast liikus mullu enne jõule Technobalt Holdingu ja Mettech Holdingu kaudu Tarmo Männasalule ja Rain Heldele.
E-Profiili juhivad Toomas Jõgi ja Martin Mehilane, kes on ammused omanikud. Kohtusse saatis pankrotiavalduse võlausaldaja TB Works ehk Technobalti tütarfirma, mille juht Veiko Tõnso näeb E-Profiili raskuste taga Jõge ja Mehilast. “Juhtimisviga on selle asja nimi,” lausus Tõnso, kelle juhitav TB Works ootab E-Profiililt 1,3 miljonit eurot. “Kui on mingid sammud, mida on vaja tulemuslikkuse parandamiseks ette võtta, ja neid ette ei võeta, siis ei muutu mitte midagi,” selgitas ta, kuidas E-Profiili juhid on valesti käitunud.
E-Profiilil tekkis mõni aeg enne Technobalti omanike sekka võtmist maksuvõlg, mis on nüüdseks paisunud 1,6 miljonile eurole.
 
Loe pikemalt Äripäevast
Autor: Äripäev.ee

Seotud lood

Uudised
  • 09.11.17, 08:04
E-Profiili päästmisele tõmmati pidurit
Võlausaldajad keeldusid raskustesse vajunud E-Profiili saneerimiskava kinnitamisest, samal ajal otsib firma Norras tegutsev partner vastuseid.
  • ST
Sisuturundus
  • 09.10.24, 15:36
Better World – RS veebipoe keskkonnasäästlikud valikud
Me kõik tahame anda oma panuse keskkonna heaks, kuid seda pole alati lihtne teha. Ühe suurema elektroonika ja tööriistade edasimüüja, RS’i Better World tootevalik on aga mõeldud just selleks, et oleks kergem teha keskkonnasõbralikke ja usaldusväärseid otsuseid, mis on paremad inimestele, planeedile ja teie ettevõttele.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele