Autor: ehitusuudised.ee • 30. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusmaterjalitootjate TOP: betoon ikka tipus

Betoneksi juht Rene Veigel.
Foto: Andres Haabu
2016 oli betoonitootjatele üle pika aja hea aasta, kus turg pöördus tõusule ja hinnalangus peatus. Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu andmetel tõusis Eesti kaubabetooniturg tervikuna mullu aasta varasemaga võrreldes mahuliselt 18% ja rahaliselt 20%.

Ehitusmaterjalitootjate edetabeli võitnud AS Betoneksi käive kasvas võrreldes aasta varasemaga 50%. Kasum tegi veel suurema hüppe: kui 2015. aastal oldi enam kui poole miljoniga miinuses, siis mullu jäädi enam kui kahe miljoniga plussi.

Betoneks ASi tegevdirektor Rene Veigel on ettevõttest rääkides äärmiselt napisõnaline ja peab kohta tabelis juhuse mänguks. “Kord on hästi, siis läheb halvasti,” möönab üle poole sajandi betooniga seotud mees. Siis on kord hästi Eesti turul ja Vene turg vilets ja vastupidi.

“Kui konsolideeritud tulemused on head, ei tähenda see alati, et Eestis hästi läheb,” toob ta välja edu mitmekihilisuse.

 

Ehitusmaterjalitootjate TOP15: 

1. Betoneks AS

2. Nerostein OÜ

3. Harmet OÜ

4. Simpes Grupp OÜ 

5. Narva-Bark AS

6. Barrus AS 

7. Paekivitoodete Tehase OÜ 14. 

8. Kodumaja AS

9. Rakvere Betoon OÜ

10. Pinska OÜ

11. Sandla Puit OÜ

12. Betoonimeister AS

13. Novara OÜ

14. Talot AS

15. Saint-Gobain Ehitustooted AS

 

Täispika TOPiga saad tutvuda Äripäevas ja turuülevaatega teemaveebis ehitusuudised.ee.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077