6. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mööblifirmad ootavad arenduste valmimist

Asko ja Sotka kauplus.
Foto: Raul Mee
Kui kinnisvarasektoris on läinud igatahes kuumaks, siis mööbliäris veel laod buumile omaselt tühjad pole, kuid müüjad ootavad, et ehitajad arendused valmis saaks ja inimesed neid hoogsalt sisustama hakkaks.

Mööbli müümine on alati seotud sellega, kui aktiivne on parasjagu ehitus. Kui ehitussektoril läheb hästi, siis tõuseb kohe ka mööblimüük, rääkis Soome Kesko gruppi kuuluv Asko ja Sotka mööblipoode omava Indoor Group ASi juht Kari Forssten, kirjutab Äripäev. 

Sellest, et müük läheb neil hästi, räägivad Forssteni jaoks numbrid: „Eelmine aasta oli meil pluss seitse protsenti. Kas 7% on hea tulemus, kui üldine SKP tõus on 2-3% vahel? Meie meelest on see küll hea tulemus. See on suurem kasv kui 30 suuremal mööbli jaemüüjal keskmiselt. See tähendab, et meie turuosa on pisut kasvanud.“

Sarnast kasvu tunnistab teist aastat järjest ka ASi Diivaniparadiis juht ja omanik Ahti Rattasep. Tema aga ootab, et kasvu oleks veelgi rohkem ja ehitusbuumi vilju saaks juba maitsta. Praeguse 8% kanti jääva kasvu juures tema sõnul investeeringuteks suurt ruumi ei jää.

„Ootan ise ka suure huviga kinnisvarabuumi, loodan, et ehitajad saavad ühel hetkel oma majad valmis ja neid hakatakse sisustama. Ei jõua seda ära oodata! Tundub, et muudkui ehitatakse, aga ei sisustata,“ rääkis Rattasep.

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077