Autor: Tööstusuudised.ee • 5. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BLRT Grupp teeb maailma suurimale hübriidparvlaevale kereplokke

Ehitatav hübriidparlaev.
Foto: BLRT Grupp
BLRT Gruppi kuuluvas laevaehitustehases Western Baltija Shipbuilding asuti Norra merendusettevõtte Ulstein Verft AS tellimusel valmistama maailma suurimale hübriidparvlaevale kereplokke. 2018 juulis toimetatakse kereplokid kliendile laevakorpuse lõplikuks kokkupanekuks.

Aluse ehitamisel kasutatakse uuenduslikke lahendusi müra ja heitkoguste vähendamiseks, mis muudab parvlaeva keskkonnasõbralikumaks. Elektriajamiga hübriidlaeva akusid saab laadida sadamaseadmete ja pardageneraatorite abil, teatas ettevõte. 

„Ulstein Verfti tellimus on meie jaoks väga oluline. See on kvaliteeti ja tarne õigeaegset täitmist hindava Skandinaavia ühe juhtivama laevaehitusfirma usalduse märk meie laevaehitustehasele.

Ulstein Verfton nüüd meie jaoks kolmas strateegiline partner pärast Meyer Werfti (laevatehased Papenburgis ja Turus) ja Arctechi (Soome),“ kinnitab Western Shipyardi peadirektor Arnoldas Šileika.

2019 suvest hakkab veeremilaev kurseerima marsruudil Norra – Rootsi – Norra. Uus parvlaev mahutab ligi 2000 reisijat ja kuni 500 sõidukit.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077