Autor: Mait Kraun • 18. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mööblitootja kümnekordistas kasumi

Neiseri tehas.
Foto: Indrek Susi
Pea kogu toodangu välismaale eksportiv mööblitootja Neiseri Grupp kümnekordistas kasumi.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et mööblitootja Neiseri Grupp ASi müügitulu langes mullu 1protsendi, 7,25 miljoni euroni. Ärikasum aga kümnekordistus ja ulatus 277 676 euroni (võrreldes eelneva aastaga).

Mullu töötas firmas keskmiselt 102 inimest, see näitaja jäi samaks. Käive töötaja kohta langes 1protsendi, 70 397 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 2 protsenti, 1065 euroni kuus.

Neiseri Grupp kirjutas oma tegevusaruandes, et 95 protsenti nende toodangust eksporditakse. Peamisteks turgudeks on Soome, Holland ja Saksamaa. Täpsemalt 2016. aasta majandustulemusi ei kommenteeritud.

„2017. aasta põhieesmärgiks on kasutada olemasolevaid ressursse võimalikult efektiivselt. Käibe osas planeerima 6protsendilist kasvu,“ kirjutas ettevõte aruandes.

Ettevõtte ainuomanik on Jori Pekka Ala-Jyrä. Eelmisel aastal võttis omanik firmast 194 000 eurot dividende. 2015. aastal maksis ta omale dividende 16 000 eurot.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077