Autor: Mait Kraun • 5. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tekstiilitootja kasvatas käivet, aga kasum langes

Tekstiilitootmise suurenemine aitas kaasa tööstustoodangu kasvule. Pildil tekstiilitootja Mivar-Viva.
Foto: Andras Kralla
Kodutekstiili tootja Mivar-Viva kasvatas müügitulu, aga kasum kukkus kahe kolmandiku võrra.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et kodutekstiili tootmisega tegeleva Mivar-Viva ASi müügitulu kasvas 15 protsenti, 9,31 miljoni euroni. Ärikasum kukkus aga 67 protsenti, 162 145 euroni (võrreldes eelneva aastaga).

Mullu töötas firmas keskmiselt 186 inimest, seda on aasta varasemast 7 võrra rohkem. Käive töötaja kohta kasvas 11 protsenti, 50 048 euroni.

Ettevõtte põhitoodangu moodustavad mitmesugustest kangastest ning spetsiaalsetest kiusegudest või villatäidisega valmistatud tekid, padjad ja madratsikatted. Peale selle valmistatakse veel muid magamistarvikuid ja kodutekstiilitooteid.

Müük Eestis moodustas käibest 59,6 protsenti, ülejäänud läks ekspordiks. Ettevõtte järgmise aasta eesmärk on osta uusi tootmisseadmeid ja masinaid ning teha investeeringuid hoonetesse 0,51 miljoni euro eest.

Ettevõtte omanikud on Vjatšeslav Jessipovitš (25,2 protsenti), Jüri Kraft (18,25 protsenti), Erik-Voldemar Üprus (14 protsenti) ja Kraft & Pojad OÜ (12,4 protsenti). Eelmisel aastal võeti firmast 45 000 eurot dividende. 2015. aastal maksid omanikud omale aga 284 125 eurot dividende.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077