Tekstiilitootja kasvatas käivet, aga kasum langes

Tekstiilitootmise suurenemine aitas kaasa tööstustoodangu kasvule. Pildil tekstiilitootja Mivar-Viva.
Tekstiilitootmise suurenemine aitas kaasa tööstustoodangu kasvule. Pildil...

Kodutekstiili tootja Mivar-Viva kasvatas müügitulu, aga kasum kukkus kahe kolmandiku võrra.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et kodutekstiili tootmisega tegeleva Mivar-Viva ASi müügitulu kasvas 15 protsenti, 9,31 miljoni euroni. Ärikasum kukkus aga 67 protsenti, 162 145 euroni (võrreldes eelneva aastaga).

Mullu töötas firmas keskmiselt 186 inimest, seda on aasta varasemast 7 võrra rohkem. Käive töötaja kohta kasvas 11 protsenti, 50 048 euroni.

Ettevõtte põhitoodangu moodustavad mitmesugustest kangastest ning spetsiaalsetest kiusegudest või villatäidisega valmistatud tekid, padjad ja madratsikatted. Peale selle valmistatakse veel muid magamistarvikuid ja kodutekstiilitooteid.

Müük Eestis moodustas käibest 59,6 protsenti, ülejäänud läks ekspordiks. Ettevõtte järgmise aasta eesmärk on osta uusi tootmisseadmeid ja masinaid ning teha investeeringuid hoonetesse 0,51 miljoni euro eest.

Ettevõtte omanikud on Vjatšeslav Jessipovitš (25,2 protsenti), Jüri Kraft (18,25 protsenti), Erik-Voldemar Üprus (14 protsenti) ja Kraft & Pojad OÜ (12,4 protsenti). Eelmisel aastal võeti firmast 45 000 eurot dividende. 2015. aastal maksid omanikud omale aga 284 125 eurot dividende.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara