10. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ühendkuningriigi tööstus rauges

Big Ben Londonis.
Foto: Scanpix/Reuters
Ühendkuningriigi teise kvartali majandustulemustele lisas pettumust stagnatsioon tööstuses ning kaubandusdefitsiidi suurenemine, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Tööstustoodang tõusis juunis 0,5%, mis ületas majandusteadlaste prognoosi. Kasv oli tingitud suurenenud naftatoodangust.

Töötleva tööstuse numbrid jäid muutumata tänu autotööstuse toodangu 6,7% langusele. Ehitussektori toodang langes üllatavalt 0,1% ja kaubandusdefitsiit tõusis 9 kuu kõrgeimale tasemele ehk 4,6 miljardi naelani tänu vähenenud ekspordile ning suurenenud impordile.

Bloombergi sõnul aitas negatiivseid kodumaised tulemusi osaliselt kompenseerida suurenenud nõudlus ülemeremaadel. Inflatsioon on kuningriigis kasvanud oodatust kiiremini, millele pole palkade kasv järele jõudnud.

Teise kvartalis langes tööstustoodang 0,4%, ehitustoodang 1,3% oodatud 0,9% asemel, vähendades sisemajanduse koguprodukti 0,01%. Teises kvartalis oli Ühendkuningriigi majanduskasv ainult 0,3%, mis oli poole väiksem võrreldes ELi keskmisega ning tänu millele jättis Inglismaa keskpank intressimäärad samaks.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077