Autor: Mait Kraun • 10. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Turu langus sõi trükifirma käivet

Ajalehtede trükkimine.
Foto: Bloomberg
Heidelberg Baltic Finlandi käive kukkus, sest trükitoodang väheneb ja digitaliseerimine ohustab trükitööstusettevõtteid.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et trükitööstuse toodete hulgimüügiga tegeleva Heidelberg Baltic Finland OÜ müügitulu langes mullu 17 protsenti, 32,70 miljoni euroni. Ärikasum vähenes 472 739 euro võrra, 318 468 euroni.

Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 55 inimest, võrreldes eelneva aastaga on seda kahe võrra vähem. Käive töötaja kohta vähenes 14 protsenti, 594 475 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 3 protsenti, 3635 euroni kuus.

„Üldiselt oli lõppenud majandusaasta Heidelberg Baltic Finlandile hea. Käive oli küll eelmise aastaga võrreldes väiksem, kuid vastas ettevõtte ootustele,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes. „Ettevõtte tulem oli vaatamata käibe langusele siiski positiivne. Trükitarvikute osas on konkurents väga pingeline, mille tõttu on marginaalid vähenenud.“

„Käibe prognoosid on üldiselt stabiilsed ning järgnevatel aastatel ei oota me käibe suuruse osas muutusi. Baltikumis ootame jätkuvalt positiivset tulemust, samas Soomes ei oota me kasvu.“

Heidelberg Baltic Finlandi emafirma on Saksamaa ettevõte Heidelberger Druckmaschinen Osteuropa Vertriebs-GmbH. Eelmisel aastal võtsid omanikud firmast 1,5 miljonit eurot dividende. 2015. aastal omale dividende ei makstud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077