Autor: Mait Kraun • 4. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Wendre käive ületas 100 miljoni euro piiri

Wendre tegevdirektor Vahur Roosaar.
Foto: Eiko Kink
Tekstiilitoodete tootja Wendre kasvatas mullu müügitulu üle 23 miljoni euro võrra, ärikasumit teeniti üle 7 miljoni.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et valmis tekstiilitoodete tootmisega tegeleva Wendre ASi müügitulu kasvas 2016. aastal 28 protsenti, 106,3 miljoni euroni (võrreldes eelneva aastaga). Ärikasum suurenes 2,48 miljoni euro võrra, 7,31 miljoni euroni.

Mullu töötas ettevõttes keskmiselt 844 inimest, võrreldes 2015. aastaga oli palgal 180 töötajat enam. Käive töötaja kohta suurenes protsendi võrra, 125 937 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 6 protsenti, 979 euroni kuus. Juhatuse liikmetele maksti koos sotsiaalmaksudega kokku 258 000 eurot.

Wendre põhitegevusalaks on kodutekstiilitoodete, voodite ja madratsite tootmine ning turustamine. Aktsiaseltsil on tütarettevõtted Eestis, Rootsis, Saksamaal ja Hiinas, selgub aruandest.

Ettevõte kirjutas tegevusaruandes, et mulluste tulemustega võib rahule jääda. Sel aastal on Wendre olulisemateks eesmärkideks müügitulu ja puhaskasumi kasv kõigis ärisuundades, samuti on plaan tuua Soome ja Rootsi tegevus üle Wendresse ASi. Lisaks sellele plaanitakse alustada Lina 31 tehase laiendusprojektiga ning Maardu tehases sohvade tootmisega.

Wendre emafirma on Rootsi ettevõte Traing House Scandinavia Aktiebolag. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal Eesti tütarfirmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077