Autor: Mait Kraun • 4. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaablitootja Draka Keila Cables teenis kopsaka kasumi

Kaabel.
Baltikumi suurim kaablitootja Draka Keila Cables paisutas mullu müügitulu 62 miljoni euroni ning teenis ligi 3 miljonit kasumit.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et elektroonika, elektrijuhtmete ja kaablite tootmisega tegeleva Draka Keila Cables ASi müügitulu kasvas 2016. aastal 6 protsenti, 62 miljoni euroni (võrreldes eelneva aastaga). Ärikasum langes 1,18 miljoni euro võrra, 2,96 miljoni euroni.

Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 114 inimest, võrreldes eelneva aastaga oli 9 töötajat rohkem. Käive töötaja kohta langes 3 protsenti, 544 106 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 5 protsenti, 1937 euroni kuus.

„2016. aastal kasvas müügitulu peaaegu kõigil turgudel. Meie ühel suurimal eksporditurul Lätis seevastu müük kahanes, sest Läti ehitussektori ja jaotusvõrgu investeeringud kukkusid. Ettevõtte kasumlikkus kahanes, kuna aasta lõpu metallihindade kasvu ei suudetud turule üle kanda,“ kirjutas ettevõte tegevusaruandes.

„AS Draka Keila Cables on Baltimaade suurim kaablitootja. Ettevõtte ainuomanik on Prysmian Group (Prysmian Finland OY kaudu). Keila tehas on spetsialiseerunud peamiselt jõu- ja paigalduskaablite tootmisele,“ teatas firma aruandes. „Lisaks omatoodangule turustatakse laias sortimendis Prysmian Groupi kontserni tooteid, olles kontserni esindaja Baltikumis.“

Ettevõtte toodangut turustatakse põhiliselt Eestis, Lätis, Leedus ja Skandinaavias ning väiksemates kogustes teistes Euroopa riikides, aga ka väljaspool Euroopat.

Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud. Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077