31. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Heineken: õlle nõudlus on suurenenud

Heineken
Foto: EPA
Maailma suuruselt teine õllepruulija Heineken teatas majandustulemustest, mis ületasid analüütikute ootusi. Headele tulemustele aitasid kaasa Euroopa soe suvi ning Aasia suurenenud nõudlus kallima õlle järele, kirjutab Bloomberg.

Amsterdamis baseeruv ettevõte teatas, et kohandatud tegevuskasum tõusis 5,9% ehk 1,81 miljardi euroni, mis ületas analüütikute eeldatud summat 60 miljoniga.

Tegevjuht Jean Francois van Boxmeeri sõnul näitas ettevõte esimesel poolaastal tugevaid majandustulemusi, kus kõik neli regiooni aitasid kaasa orgaanilisele kasvule, müügitulule ning tegevuskasumile. Lisaks ütles Boxmeer avalduses, et vaatamata Ida-Euuroopa turu keerulisele olukorrale suutsid nad regioonis oma tulemusi parandada. Müüginumbrid paranesid ka Euroopas, Ameerikas, Aasias ja Aafrikas.

Heinekeni õlle maht kasvas 2,6%, mis oli analüütikute eeldatud mahust 0,8 protsendipunkti suurem.

Vaatamata positiivsetele majandustulemustele, langes õllepruulija aktsia Amsterdami börsil pärast turu avamist 1,04% ning kaupleb praegu 87,43 euro piiril.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077