Autor: Mait Kraun • 28. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mööblitootja Bellus Furnitur kahekordistas kasumi

Belluse omanik Raul Relander.
Foto: Raul Mee
Mööblifirma Bellus Furnituri käive langes, aga ärikasum peaaegu kahekordistus.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et mööblitootmisega tegeleva Bellus Furnitur OÜ müügitulu langes mullu 15 protsenti, 11,96 miljoni euroni (võrreldes 2015. aastaga). Ärikasum tõusis aga 191 532 euro võrra, 414 206 euroni (+86 protsenti).

Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 204 inimest, võrreldes 2015. aastaga langes see näitaja lausa 76 võrra. Käive töötaja kohta suurenes 16 protsenti, 58 638 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 7 protsenti, 726 euroni kuus.

„89 müügist läks teistesse Euroopa Liidu riikidesse,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes. „2016. aasta peamised eesmärgid müügitulu ja kasumlikkuse osas said olulises mahus täidetud.“

Bellus Furnitur kuulub ettevõtetele Atlas Finance OÜ (50 protsenti) ja Mikaels OÜ (50 protsenti). Mikaels OÜ ainuomanik on Rikard Mikael Relander. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal omanikud firmast dividende ei võtnud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077