Autor: Mait Kraun • 26. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome firma võttis Eestist kahe aastaga 5 miljonit dividende

Pudelid.
Foto: Harro Puusild
Soome klaastaara tootja teenis Eestis kopsaka kasumi ning Eesti tütarfirmast on kahe aastaga võetud juba 5 miljonit eurot dividende.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et klaastaara tootmisega tegeleva O-I Production Estonia ASi müügitulu langes 2016. aastal (võrreldes eelneva aastaga) 11 protsenti, 16,55 miljoni euroni. Ärikasum kasvas aga ligi 4 korda, 1,19 miljoni euroni.

Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 157 inimest, võrreldes 2015. aastaga suurenes see näitaja kahe võrra. Käive töötaja kohta langes 12 protsenti, 105 394 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 5 protsenti, 1551 euroni kuus.

„2016. majandusaastal toodeti 70 720 tonni klaastaarat. Võrreldes 2015. aastaga suurenes toodangu maht 1 735 tonni ehk 2,5 protsenti. Toodangu mahu suurenemist võib seletada tootmise efektiivsuse tõusuga,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes.

„Ettevõtte põhieesmärkideks 2017. aastal on tootmise efektiivsuse tõstmine, tootmiskaduse vähendamine ja toodangu kvaliteedi parandamine.“

O-I Production Estonia emafirma on Soome ettevõte OI Finnish Holdings Oy. Eelmisel aastal võeti Eesti tütarfirmast miljon eurot dividende. 2015. aastal võeti Eestist lausa 4 miljonit eurot dividende.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077