Autor: Mait Kraun • 22. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saksa meditsiinitehnika tootja suurendas Eestis käivet

KarlStorzi Tallinna piiril asuv tehas.
Erinevaid meditsiiniinstrumente tootev Saksa ettevõte Karl Storz Video Endoscopy suurendas müügitulu 34 miljoni euroni.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et meditsiini- ja hambaraviinstrumentide ning materjalide tootmisega tegeleva Karl Storz Video Endoscopy Estonia (KSVEE) OÜ müügitulu kasvas 2016. aastal (võrreldes eelneva aastaga) 16 protsenti, 34 miljoni euroni. Ärikasum langes aga 857 279 euro võrra, 1,35 miljoni euroni (-39 protsenti).

Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 177 inimest, võrreldes 2015. aastaga kasvas see näitaja 27 võrra. Käive töötaja kohta langes 2 protsenti, 192 043 euroni. Keskmine brutotasu langes 5 protsenti, 1482 euroni kuus.

„KSVEE tootis ja remontis meditsiinilisi ja veterinaarseid video- ja fiiberendoskoope ning kirurgiainstrumentide komponente. KSVEE ainus klient oli emaettevõte ja valmistooteid lõpptarbijale ei tarnitud. 2016. aasta tellimuste hulk ja kooslus vastas üldjoontes planeeritule,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes. „KSVEE struktuuri muudeti ning sinna lisandus haldusjuhi ametikoht. Suurendati juhtimissüsteemi arendamisega seotud töötajate arvu.“

Karl Storz Video Endoscopy Estonia OÜ kuulub 100protsendiliselt Saksamaa ettevõttele Karl Storz GmbH & Co. KG. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077