Autor: Kristel Mets • 12. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ise panime põlema, ise kustutame

Kristel Mets.
Foto: Eiko Kink
Praeguse valitsuse maksupoliitika on nagu paanikaosakond number seitse, mille ainus eesmärk on tulekahju kustutamine, kusjuures tulekahju süütajaks on nad ise, kirjutab Altia Eesti juhatuse esimees Kristel Mets.

Lisaks on maksupoliitika lühinägelik ja täidab ainult 2018. aasta eelarvet. Tundub, et mis tuleb ülehomme, ei ole selle valitsuse huviorbiidis.

Enamik maksumuudatusi on vürtsitatud populismiga ja nende tõusude nimel aetakse oma rahvale udu: „Suhkrumaks aitab elanikel tervislikumalt elada“, „Pakendiaktsiis on keskkonnasõbralik“, „Alkoholiaktsiisi tõus vähendab alkoholi tarbimist“ jne.

Näitena tahan tuua alkoholiaktsiisi laekumise 2018, mis on eriti kavalalt planeeritud spekuleerides aktsiisi tõusu kuupäevadega. 

Loe pikemalt Äripäevast

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077