Autor: Märt Belkin • 23. mai 2017

Võrumaa puidufirmas läks võim taanlastele

Barruse saetööstus.
Autor: Raul Mee

Skandinaavia investorid ostsid kontrollpaki Võrumaa liimpuidutootjas Barrus, kus enne oli võim eestlaste käes.

Korduvalt Äripäeva tööstusvaldkonna TOPi jõudnud Barruse 51,2protsendiline kontrollpakk oli seni firma tootmise eest vastutanud juhatuse liikme Andres Linnasaare käes. Nüüd läheb kontroll taanlastele, ehkki Linnasaarele jääb ligikaudu kolmandik firmast.

Salapärane pakkuja

Müügimõtted said alguse sellest, et mõni kuu tagasi tegi "üle Baltikumi tuntud" investeerimisfond Barruse aktsionäridele pakkumise osta ettevõttes täisosalus. Kes pakkumise tegi, ei soostu uued omanikud ütlema, ka ei tunnistanud pakkumist üles ükski suurem siinne fond.

Puidufirma tuumikaktsionärid otsustasid pakkumist mitte vastu võtta. Lahendust hakati otsima seniste aktsionäride ringis, et pakkuda likviidsust neile, kes tahavad ettevõttes osalust vähendada, ning investeerimisvõimalust neile, kes soovivad firmasse rohkem raha paigutada.

Loe pikemalt Äripäevast

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077