Autor: Tööstusuudised.ee • 2. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sievert Eesti teenis ligi pool miljonit kasumit

Jootmine.
Foto: EPA
Erinevaid seadmeid tootev Rootsi firma suurendas Eestis käivet ning tõstis kasumi ligi poole miljoni euroni.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et mehhanismide tootmisega tegeleva Sievert Eesti ASi müügitulu kasvas 2016. aastal (eelneva aastaga võrreldes) 12 protsenti 6,52 miljoni euroni.  Ärikasum tõusis 77 554 euro võrra 441 637 euroni (+21 protsenti).

2016. aastal töötas ettevõttes keskmiselt 35 inimest, võrreldes eelneva aastaga palgati juurde üks töötaja. Käive töötaja kohta suurenes 8,6 protsenti 186 186 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 747 eurolt (2015) 778 euroni kuus (2016).

Ettevõte tegeleb peamiselt jootmis- ja kuumutamisseadmete ning istmesüsteemide õhventiilide tootmisega. „2017. aastal jätkatakse sama tegevust ja eeldatakse samas suurusjärgus või veidi kõrgemaid tootmismahtusid kui aruandeaastal,“ kirjutas firma tegevusaruandes.

Sievert Eesti AS kuulub Rootsis registreeritud ettevõttele Sievert AB. Üle 99 protsendi käibest moodustas tellimuspõhine eksport Sievert AB-le ja teistele samasse gruppi kuuluvatele ettevõtetele, selgub aruandest. Dividende eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077