• 27.04.17, 08:21
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Toiduainetööstuse aastakonverentsil selgusid parimad 2017 - vaata galeriid!

Eesti toiduainetööstuse XI aastakonverentsil andis Vabariigi President pr Kersti Kaljulaid üle kuldmärgi Eesti Parima Toiduaine 2017 konkursi võidutootele, milleks on Saaremaa Piimatööstuse Old Saare juust.
Eesti toiduainetööstuse XI aastakonverents.
  • Eesti toiduainetööstuse XI aastakonverents. Foto: Harro Puusild
Konkurssi korraldanud Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul pakub üle kaheksa kuu küpsenud Gouda-tüüpi Old Saare juust väärikat konkuretsi populaarsetele välismaistele Itaalia tüüpi ja hallitusjuustudele. „Tegu on maitsva lisandiga puuviljavaagnale ning ideaalse suupistega veini kõrvale. Hindamiskomisjoni liikmed tõstsid esile Old Saare juustu harukordselt viimistletud maitsepaletti ning mugavat uuenduslikku pakendit ning toode pälvis kiiduavaldusi nii piimatoodete kategoorias kui ka kuldmärkide hindamisel,“ kinnitas Potisepp.
Potisepa sõnul on tal väga hea meel, et Eesti toidukultuuri areng ja meie toidusektori hea käekäik saanud väga paljude eestimaalaste jaoks südameasjaks. „Asjaolu, et Eesti Parima Toiduaine konkursi võitjale andis täna tiitli üle Vabariigi President, on kahtlemata suur tunnustus mitte ainult tiitli võitnud Saaremaa Piimatööstusele, aga tervele Eesti toidutööstusele,“ sõnas Potisepp.
Potisepa sõnul juba 23. korda toimunud Eesti Parima Toiduaine konkurss kujunenud Eesti toidufännide jaoks omamoodi aasta tippsündmuseks, mille käigus leiavad paljud endale uusi lemmikuid. 
„Meie tööstuste loovusel pole piire ja on suur rõõm näha, et meie inimesed on valmis katsetama uute maitsete ja võimalustega, mida tootjad meile pakuvad. Iga uue toote turuletoomise taga on sadu tunde rasket tööd ning Eesti Parima Toiduaine konkurss annab hea võimaluse meie tublide tootjate tunnustamiseks,“ sõnas Potisepp.
Eesti Parim Toiduaine 2017 võitjad:
Kuldmärgid
Eesti Parim Toiduaine 2017 - Old Saare juust – Saaremaa Piimatööstus ASEesti Parim Toit Tervisele 2017 – Farmi Skyr – Farmi Piimatööstus ASEesti Parim Mittealkohoolne Jook 2017 - Põltsamaa Köögiviljamahl – Põltsamaa Felix ASEesti Parim Alkohoolne Jook 2017 - Vana Tallinn Yoghurt Cream – Liviko AS
Hõbemärgid
Eesti Parim Kalatoode 2017 – Briis puhastatud praetud kilud Kimchi kastmes – DGM Shipping ASEesti Parim Köögiviljatoode 2017 – Muhedik maasika-mustika-mustsõstra-banaani smuuti – Balsnack International Holding ASEesti Parim Toit Lastele 2017 – PÕNN Ökoloogiline maasikasmuuti  - Salvest ASEesti Parim Kaste 2017 – Alma Vene DIP! küüslaugu, murulaugu ja sibulaga – Valio Eesti ASEesti Parim Kondiitritoode 2017 – Tuljak tume šokolaad täidisega – Kalev ASEesti Parim Lihatoode 2017 – Eelküpsetatud pardikoivad hapukapsaga – Rannarootsi Lihatööstus ASEesti Parim Magustoit 2017 – Creme brulée – Mattias Cafe OÜEesti Parim Pagaritoode 2017 – Pagari röst täistera – Eesti Pagar ASEesti Parim Piimatoode 2017 - Old Saare juust – Saaremaa Piimatööstus ASEesti Parim Valmistoit 2017 – Joel Ostrat Suitsuliha vormikas – Mattias Cafe OÜ
Väikeettevõtete võidumärgid
Parim toode Lõuna-Eesti väikeettevõttelt – Kasesiirup – Kasekunst OÜParim Toode Virumaa väikeettevõttelt – Handsa – Moe OÜParim Toode Lääne-Eesti väikeettevõttelt – Farmare forellifilee Saaremaa soolavõiga – Kalakasvatajate Ühistu EcofarmParim Toode Põhja-Eesti väikeettevõttelt – Kooritud must küüslauk – Must Küüslauk OÜ
54 fotot
  • Foto: Harro Puusild

Seotud lood

Uudised
  • 19.07.17, 12:16
Valio käive kasvas 93 miljoni euroni
Valio Eesti 2016. aasta käive tegi mullusega võrreldes 8,8% suuruse hüppe, jõudes aasta lõpuks 93,3 miljoni tasemele.
  • ST
Sisuturundus
  • 25.02.25, 17:08
Digitaliseerimisega paberivaba tootmise poole
Astro Baltics on juba alates 1998. aastast aidanud kaasa tuhandete ettevõtete kasvatamisele paindlike ja tõhusate IT-lahenduste abil. NOOM majandustarkvara on abimeheks nii alustavas ettevõttes kui ka suures tööstuses, kus kõik lahendused just konkreetse ettevõtte äriloogika ning vajaduste järgi paika seadistatakse.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele