18. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kirjanen Jüri Ratase valitsusest: õudne mürgel läks lahti

Raul Kirjanen
Foto: Andras Kralla
Graanul Investi omanik Raul Kirjanen annab harva usutlusi, aga kui siiski nõustub, räägib südamest. Kirjaneni arvates piirab riik liigselt Eesti erametsaomanikke, raiskab mõttetustele hiiglaslikke summasid ega mõtle valimistsüklist kaugemale.

"Riigikapitalismi erinevus päris kapitalismist on see, et riske võtab riik ja kodanikud, mitte investor ja ettevõtted. Tihti neid riske ei hinnata või hinnatakse valesti. Seda ei juhtuks siis, kui riske võtaksid ettevõtted ja nende omanikud. Seetõttu juhtubki, et riik teeb palju investeeringuid, mille kohta võiks tagantjärele öelda, et need olid valed," räägib Kirjanen Delfi Ärilehes.  

Uue valitsuse kohta ütleb Kirjanen, et algus oli paljulubav. "Mulle meeldis, et mingid 17 aastat kestnud dogmad lammutati lahti. Õudne mürgel läks lahti. Kümne aastaga ei ole ka nii palju eri maksumuudatusi lagedale tulnud kui nüüd mõne kuuga. Selline laamendamine ei ole üldse mõistlik ega jätkusuutlik," märkis Kirjanen.

Loe pikemalt Delfi Ärilehest

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077