18. aprill 2017

Kirjanen Jüri Ratase valitsusest: õudne mürgel läks lahti

Raul Kirjanen
Autor: Andras Kralla

Graanul Investi omanik Raul Kirjanen annab harva usutlusi, aga kui siiski nõustub, räägib südamest. Kirjaneni arvates piirab riik liigselt Eesti erametsaomanikke, raiskab mõttetustele hiiglaslikke summasid ega mõtle valimistsüklist kaugemale.

"Riigikapitalismi erinevus päris kapitalismist on see, et riske võtab riik ja kodanikud, mitte investor ja ettevõtted. Tihti neid riske ei hinnata või hinnatakse valesti. Seda ei juhtuks siis, kui riske võtaksid ettevõtted ja nende omanikud. Seetõttu juhtubki, et riik teeb palju investeeringuid, mille kohta võiks tagantjärele öelda, et need olid valed," räägib Kirjanen Delfi Ärilehes.  

Uue valitsuse kohta ütleb Kirjanen, et algus oli paljulubav. "Mulle meeldis, et mingid 17 aastat kestnud dogmad lammutati lahti. Õudne mürgel läks lahti. Kümne aastaga ei ole ka nii palju eri maksumuudatusi lagedale tulnud kui nüüd mõne kuuga. Selline laamendamine ei ole üldse mõistlik ega jätkusuutlik," märkis Kirjanen.

Loe pikemalt Delfi Ärilehest

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077