18. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Puitmajaliidu juhatuse esimeheks valiti Kaarel Väer

Liidu senine juhatuse esimees Sven Mats (vasakul) andis teatepulga üle Kaarel Väerile.
Foto: Jelena Rudi
Eesti Puitmajaliidu 23. märtsil toimunud üldkoosoleku raames valiti liidule uus juhatus. Uueks esimeheks kinnitas juhatus esimesel koosolekul üksmeelselt Saare Erek ASi tegevjuhi Kaarel Väeri.

Juhatuse esimehe teatepulga andis üle Matek AS tegevjuht Sven Mats, kes juhtis erialaliitu perioodil 2014-2017, teatas liit. 

Kaarel Väer sõnas juhatuse esimehe kohta üle võttes, et Eesti puitmajasektor on aastakümnetega välja kujunenud ekspordi edulooks tänu eesrindlikele puitmajatootjatele ja Puitmajaliitu vedanud inimestele. Uue juhatuse peamisteks eesmärkideks saavad Kaarel Väeri juhtimise ajal olema Eesti tööstuspoliitikas jätkuvalt tugev kaasa rääkimine ja arengute suunamine, liidu liikmeskonnas majatootjate osa kasvatamine ja ühisürituste osakaalu suurendamine ning puitmajasektori väärikas esindamine välisriikides, kaasates EAS'i ja erinevaid saatkondi.

Puitmajasektor on riiklikus mastaabis edukas eksportöör, kuid nende edulugude kõrval on populaarsust kogumas ka kodune puidust tehasemajade eramuehitus. „Inimeste teadlikkus on tõusnud ja seeläbi jõutakse oma kodu rajamisel aina rohkem majatehaste juurde,“ lisas Kaarel Väer.

Uus juhatuse esimees näeb eksportturgudel arenemisruumi peaasjalikult senistest turgudest väljaspool. „Oleme vallutanud Euroopa, kuid tugev töö on algamas ka Aasia suunal. Just siin on sobilik erinevatel tootjatel seljad kokku panna, et koos uusi turge vallutada ja tootmismahte suurendada. Jääme põnevusega ootama uusi väljakutseid, et neid koos ületada,“ on Väer entusiastlik.

Eesti Puitmajaliidu juhatuse koosseis:

Kaarel Väer (Saare Erek AS); juhatuse esimeesElari Kivisoo (Ritsu AS); juhatuse aseesimeesRenee Mikomägi (EstNor OÜ);Sven Mats (Matek AS);Janek Paabut (EstHus OÜ);Tarmo Tammekivi (Tender Ehitus OÜ);Mihkel Urmet (TEMPT OÜ).

Eesti Puitmajaliit on asutatud 17 puitmaju tootva ettevõtte poolt 1999. aasta 20. mail. Käesoleval hetkel kuulub liitu 47 ettevõtet, kellest 31  on puitmajatootjad – element- ja ruumelementmajad, käsitöö- ja masintoodetud palkmajad ning aiamajad. Lisaks majatootjatele kuuluvad liitu veel arhitektuuri- ja inseneribürood  ning erinevatest valdkondadest toetavad liikmed (nt ehitusmaterjalide ja –tarvikute tootjad). Liidu liikmetel on ehitusturul pikaajalised kogemused ning nende toodang on üks suurimatest Eesti riigi eksporditulu allikatest. Eesti Puitmajaliidu peamine eesmärk on oma liikmete konkurentsivõime ja ekspordisuutlikkuse tõstmine läbi erinevate toetavate ühistegevuste.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077