Autor: Mait Kraun • 14. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Rand plaanib laieneda välismaale

Kalad.
Foto: Reuters/Scanpix
Kalafirma Viru Rand, mille kasum ja käive tõusid veidi, plaanib sel aastal laieneda välismaale.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et kalatoodete tootmise ja müügiga tegeleva Viru Rand OÜ käive tõusis 2016. aastal (eelneva aastaga võrreldes) 1,4 protsenti 1,94 miljoni euroni. Ärikasum suurenes 2323 euro võrra 19 180 euroni (+14 protsenti).

Töötajate arv vähenes kahe võrra 63-ni. Käive töötaja kohta suurenes 4,7 protsenti 31 754 euroni. Keskmine brutotasu töötaja kohta kasvas 13 protsenti 450,6 euroni kuus.

Praegu müüb ettevõte 100 protsenti oma toodetest Eestis. Järgmisel aastal plaanib Viru Rand aga laieneda ka teistesse riikidesse, selgub tegevusaruandest. „2017. aastaks planeerib ettevõte müügituluks 2,1 miljonit eurot, millest 0,9 miljonit eurot moodustaks müük teistesse ELi ja liiduvälistesse riikidesse.“

Ettevõtte ainuomanik on Sadat Azimov. 2016. aastal ta ettevõttest dividende ei võtnud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077