Mait Kraun • 27. märts 2017
Jaga lugu:

Soome valgustitootjal Eestis rekordiline käive

Ensto Lightingu käive kasvas jõudsalt.   Foto: Andras Kralla

Valgustusseadmete tootmisega tegeleva Ensto Lightingu käive oli ajaloo suurim ja juurde palgati viis töötajat.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et Ensto Lighting OÜ müügitulu kasvas 2016. aastal (eelneva aastaga võrreldes) 13,6 protsenti 6,84 miljoni euroni. Ärikasum kahanes aga 8605 euro võrra (-3,4 protsenti) 248 593 euroni.

Ettevõte palkas 2016. aastal juurde 5 töötajat ning 31. detsembri seisuga töötas firmas 34 inimest. Käive töötaja kohta langes 3,1 protsenti 201 313 euroni. Keskmine brutotasu töötaja kohta (ühes kuus) vähenes 5protsendi võrra 1044 euroni.

„Majandusaasta oli ettevõttele ajaloo parima müügituluga aasta,“ teatas Ensto Lighting tegevusaruandes. „Järgmise aasta eesmärgiks on kasvatada müügitulu ja kasumlikust. Erilist tähelepanu pöörame Soome ja Baltikumi turule.“

Ettevõtte juhatus on kolmeliikmeline. Igale liikmele maksti juhatuse liikme tasu summas 55 125 eurot. Ettevõtte emafirmaks on Soome valgustitootja Ensto Lighting OY. Kogu kontserni kontrollib EM Group OY.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt