Autor: Mait Kraun • 27. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome valgustitootjal Eestis rekordiline käive

Ensto Lightingu käive kasvas jõudsalt.
Foto: Andras Kralla
Valgustusseadmete tootmisega tegeleva Ensto Lightingu käive oli ajaloo suurim ja juurde palgati viis töötajat.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et Ensto Lighting OÜ müügitulu kasvas 2016. aastal (eelneva aastaga võrreldes) 13,6 protsenti 6,84 miljoni euroni. Ärikasum kahanes aga 8605 euro võrra (-3,4 protsenti) 248 593 euroni.

Ettevõte palkas 2016. aastal juurde 5 töötajat ning 31. detsembri seisuga töötas firmas 34 inimest. Käive töötaja kohta langes 3,1 protsenti 201 313 euroni. Keskmine brutotasu töötaja kohta (ühes kuus) vähenes 5protsendi võrra 1044 euroni.

„Majandusaasta oli ettevõttele ajaloo parima müügituluga aasta,“ teatas Ensto Lighting tegevusaruandes. „Järgmise aasta eesmärgiks on kasvatada müügitulu ja kasumlikust. Erilist tähelepanu pöörame Soome ja Baltikumi turule.“

Ettevõtte juhatus on kolmeliikmeline. Igale liikmele maksti juhatuse liikme tasu summas 55 125 eurot. Ettevõtte emafirmaks on Soome valgustitootja Ensto Lighting OY. Kogu kontserni kontrollib EM Group OY.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077