Autor: Tööstusuudised.ee • 24. märts 2017

Milrem alustas koostööd Norra suurima kaitsetööstusega

Milremi roomik
Autor: Milrem

Eesti kaitsetööstusettevõte Milrem, USA ettevõte Qinetiq North America (QNA) ning Norra suurim kaitsetehnika tootja KONGSBERG on alustanud koostööd mehitamata maismaasõidukite arenduse vallas. Ettevõtete esimene ühistoode on väljas sel nädalal USAs toimuvad messil GRCCE.

Virginia osariigis Springfieldis toimuval ühel olulisemal mehitamata platvormide üritusel Ground Robotics Capabilities Conference & Exhibition esitlevad ettevõtted ühistoodet, mis põhineb Milremi mehitamata roomiksõidukil THeMIS, KONGSBERGi relvaplatvormil PROTECTOR ning QNA mehitamata sõidukite juhtsüsteemil, teatas ettevõte. 

Milremi jaoks on tegemist esimese tankitõrjesüsteemi Javelin kandva relvasüsteemi integreerimisega THeMISe platormile.

„Koostöö Euroopa ühe kaitsevaldkonna tehnoloogialiidri KONGSBERGi ning koostöö jätkamine QInetiQ North Americaga on Milremi jaoks väga oluline võimalus,“ sõnas Milremi tegevjuht Kuldar Väärsi ja lisas, et PROTECTORi integreerimine näitab ilmekalt, kui lihtne on erinevaid süsteeme Milremi THeMISe platvormile lisada.

Möödunud aasta oktoobris esitlesid Milrem ning QNA USAs oma esimest sellele turule mõeldud sõidukit Titanit, mis on mõeldud jalgsi patrullivate sõdurite varustuse kandmiseks. See sõiduk põhineb THeMISe platvormil ning QinetiQ North America arendatud juhtsüsteemidel TRC (Tactical Robot Controller) ja RAK (Robotic Appliqué Kit). Sama sõiduk on väljas ka GRCCE-l ning seda saab samuti kasutada mitmete pealisehituste kandmiseks.

Milrem on koos mehitamata sõidukiga arendamas ka põhjalikku kontseptsiooni rollidest, milles mehitamata lahendused võiksid tuleviku sõjaväljal sõduritega ühiselt tegutseda.

Projekt nimega Digital Infantry Battlefield Solution viiakse läbi mitmete ülikoolidega, sh Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste, Läti Kaitseakadeemia, Läti Rahvusvaheliste Suhete Instituudi, Riia Tehnikaülikooli, Tartu Ülikooli ning Tallinna Tehnikaülikooliga.

Projekti esimene osa valmis mullu detsembris ning praegu käib töö taktikalise analüüsi kallal.

TAUST

Milrem on Eesti tehnikalahenduste pakkuja, mis on spetsialiseerunud militaar- ja tööstustehnoloogiate väljatöötamisele, remontimisele ja hooldusele. Ettevõtte kaks peamist tegevusala on mehitamata sõidukite arendamine ning militaarse rasketehnika hooldus ja remont. Milrem on Eesti Kaitsetööstuse Liidu liige.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077