Autor: Kaisa Gabral • 22. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tere nähtamatu juht

Margit Talts
Foto: Andras Kralla
Piimatööstuse Tere uus juht Margit Talts teab täpselt, mida tahab, ja et selleks ei pea olema ajalehe esikaanel.

Piimatööstuse Tere salapärane uus juht Margit Talts hoiab madalat profiili ning endast rääkida ei soovi. Kümmekond aastat avalikkusele justkui märkamatult, kuid edukalt Maag Gruppi juhtinud Taltsi tausta avasid seepärast endised ja praegused kolleegid.

„Talts on pigem selline juht, kes toimetab tasa ja targu ning kaanetüdrukuks ei tüki,“ iseloomustab uut juhti Tere nõukogu esimees Katre Kõvask.

Teret alla neelata sooviva Maag Grupi nõukogu liikme Roland Lepa sõnul ei saagi kõik inimesed meedias klouni mängida ning nende ettevõttel on enne kiremist kombeks tööd teha.

Talts sai Tere juhiks pärast seda, kui Oliver Kruuda firma raskustesse sattus ning Maag otsustas selle üle võtta. On ju kombeks, et kui vahetub omanik, vahetatakse laeval välja ka kapten. Tihti ka meeskond. Nii saigi Tere laeva kapteniks Margit Talts, kes võtab teatepulga üle pangandustaustaga ja napilt viis kuud ettevõtet juhtida saanud Aivar Rehelt.

Rehel jagub Taltsist rääkides kiidusõnu. „Uue juhi ajalugu on väga väärikas ja ma olen väga rahul sellega, mida ma temast kuulsin. See annab julgust firmale,“ lausub Rehe telefonis lakoonilised read. Tema sõnul on Taltsil suurepärane müügikogemus, mida ta Teres kasutada saab.

Talts on justkui märkamatult juhtinud kümmekond aastat üht Eesti juhtivat toiduainetööstust Maag Grupp, mis on eelkõige tuntud Farmi kaubamärgi järgi. Maagi nõukogu liige Roland Lepp ei leia, et Talts oleks kuidagi tagaplaanil olnud. „Tahaplaanile on ta jäänud ajakirjanduslikus võtmes, muidu ei ole ta tagaplaanil kuidagi olnud. Ta on tippjuht olnud õige mitmes ettevõttes. Tegemist on väga tubli naisega, kes on nõudlik nii iseenda kui ka teiste vastu,“ pole Lepp kiidusõnadega kitsi.

Loe pikemat lugu Margit Taltsist Äripäevast

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077