8. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

A. Le Coq külmutas aktsiisitõusu tõttu investeeringud ja palgatõusu

Tarmo Noop
Foto: Väinu Rozental
Õllekontsernid Olvi ja Carlsberg hakkavad eelmisel aastal lajatatud ähvardusi Eestis teoks tegema. Ootamatu aktsiisitõusu tõttu on näiteks A. Le Coq sel aastal investeeringud sisuliselt külmutanud, lisaks jäetakse ära töötajate palgatõus.

A. Le Coqi juht Tarmo Noop rääkis Postimehele, et kui tavaliselt jääb nende aastane investeeringute maht 3–7 miljoni euro vahele, siis tänavu on see vaid miljon eurot ja seegi pooliolevate investeeringute lõpetamiseks.

"Mingist arendamisest ei saa kindlasti rääkida. Teeme ainult hädavajalikud investeeringud kvaliteeti, lisaks kui midagi katki läheb," ütles ta.

Kui minevikus on ettevõte igal aastal palku tõstnud, kasvõi natukene, siis sel aastal töötajate tasu ei tõuse. "See võeti töötajate poolt arusaadavalt vastu, sest olukord on tõesti väga keeruline. Me oleme ärivaldkond, mille tingimusi igal aasta halvendatakase."

Loe pikemalt Postimehest

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077