Autor: Tööstusuudised.ee • 6. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lätlased napsasid endale Põhja-Euroopa moodsaima pakenditehase

Immer Digitali pakenditehase avamine
Foto: Immer Digital
Läti rahandusministeeriumi kantsler avas Ventspilsis Põhjamaade moodsaima pakenditehase Immer Digital, mille rajamine läks maksma 5 miljonit eurot. Tehasel on juba esimesed suured kliendid ka Eestist.

Immer Digitali pakendi- ja printimistehas maksis viis miljonit ning selle laiendamisse investeeritakse järgmise kahe aastaga veel täiendavad 25 miljonit eurot.

Immer Groupi presidendi Irina Miroshniku sõnul on tehase avamine Lätis esimene samm ambitsioonikas arenguplaanis. “Saime tootmise väga kiirelt käima tänu Ventspilsi linnale ja sadamale,” ütles Miroshnik pressiteates. 

Ventspilsi linnapea Aivars Lembergsi sõnul ehitati uus tehas valmis rekordajaga. “Täpselt kaks aastat tagasi veebruaris tulid Immer Digitali inimesed siia, et hinnata tootmistehase avamise võimalusi. Tehas ehitati nullist Ventspilsi sadama territooriumile. Kahe aastaga valmib samasse kohta ka teine suur tootmishoone,” rääkis Lembergs.

Ventspilsi sadama juhi Imants Sarmulise kinnitusel tehti ühiseid pingutusi, et saada ehitusele taha ka Euroopa rahastus, mille tulemusena tekivad Ventspilsi sajad uued töökohad.

Läti välisministeeriumi kantsler Edgars Putra lubas omalt poolt abi vahendite leidmisel, et toetada innovatsiooni ja tehase edasist arengut. “Läti tulevik sõltub meie ettevõtjate võimekusest arendada innovatsiooni ja luua uusi tooteid ning kasutada tipptehnoloogiat. Just selline unikaalne tehas aitab luua konkurentsivõimelisi tooteid ning püüda rahvusvaheliste investorite tähelepanu,” ütles Putra.

Tehases on laboratoorium, mis on varustatud moodsaima tehnoloogiaga teadusuuringuteks ja uute materjalide arendamiseks. Laboratooriumit võimaldatakse ka Läti ülikoolide tudengitel teadustöödeks kasutada.

Tehas hakkab tootma pakendamismaterjale toiduainetele, et pakendada nii vedelikke, värskeid- ja külmutatud- kui pagaritooteid. Samuti hakkavad tehases valmiva pakendid teistele sektoritele hügieenitoodetest kodukeemiani. Immer Digitali tehase värsked kliendid on näiteks Orkla Confectionery&Snacks Latvija, Latvijas Maiznieks, Pure Chocolate, Apsara ning Eestist Solbritt, Maadlex ja Haljas.

Immer Digital tehase esindajad tegid avamisel meediale ning külalistele ringkäigu ja näitasid tehnoloogiaid, mis vähendavad mõju looduskeskkonnale ning uuenduslikke pakendamisvõimalusi, mis pikendavad oluliselt toodete säilivust ning suurendavad võltsimiskindlust. Tehase avasid Läti välisministeeriumi kantsler Edgars Putra, Ventspilsi linnapea Aivars Lembergs, Ventspilsi sadama juht Imants Sarmulis ning Immer Groupi president Irina Miroshnik.

Immer Digital on üks esimesi maailmas ning esimene ettevõte Põhja-Euroopas, mis kasutab HP Indigo 20000 tootmisseadmeid, mis võimaldavad kõrgeima taseme AA+ kvaliteediga toodangut.

Immer Digital on Läti Pakendiliidu ning Euroopa Paindliku Pakendamise Liidu liige ning osaleb ka turvalise toidu programmis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077