Autor: Tööstusuudised.ee • 6. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia tuulepargid tootsid jaanuaris 70% rohkem elektrit

Eesti Energia tuulepargid tootsid jaanuaris 70% rohkem
Foto: Andras Kralla
Kui möödunud aasta jaanuaris tootsid Eesti Energia Aulepa, Narva, Paldiski ja Virtsu tuulepargid ligikaudu 12,4 gigavatt-tundi taastuvelektrit, siis käesoleva aasta jaanuaris oli toodang 21 gigavatt-tundi.

Eesti Energia taastuvenergiaettevõtte Enefit Taastuvenergia juht Innar Kaasik selgitas korraliku toodangut heade tuuleoludega.

„2017. aasta jaanuarit iseloomustas puhanguline ja erinevatel päevadel väga tugev tuul. Parima tuuleenergia toodangu tagab stabiilselt tugev tuul, kuid suutsime edukalt ka puhangulist tuult kasutada,“ rääkis Kaasik pressiteates.

„Kuna Enefit Taastuvenergial on tuulepargid üle Eesti, siis oli toodang hea ka erinevatest ilmakaartest puhuvate tuulte korral,“ lisas ta.

Kaks Eesti Energia hüdroelektrijaama – Keila-Joa ja Linnamäe – tootsid jaanuaris kaks korda rohkem elektrienergiat, kui möödunud aasta samal perioodil. Kui 2016. aasta jaanuaris oli hüdroelektrijaamade toodang 293 megavatt-tundi, siis käesoleva aasta jaanuaris tootsid kaks jaama 577 megavatt-tundi taastuvelektrit.

Iru, Paide ja Valka koostootmisjaamades jaanuaris toodetud elektri ja soojuse hulk vähenesid võrreldes möödunud aasta jaanuariga, kuna ilm oli see aasta soojem ja koostootmisjaamade koormused seetõttu väiksemad.

Enefit Taastuvenergia on Eesti Energia kontserni taastuvenergia üksuseid koondav ettevõte. Enefit Taastuvenergia haldab Aulepa, Narva, Paldiski ja Virtsu tuuleparkisid ning Keila-Joa ja Linnamäe hüdroelektrijaama. Samuti opereerib ettevõte Iru elektrijaama, kus energiat toodetakse sega-olmejäätmetest ja gaasist. Ettevõtte portfelli kuuluvad ka Paides ja Valkas asuvad elektri ja soojuse koostootmisjaamad, mis kasutavad põhikütusena biomassi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077