3. veebruar 2017

Hiiumaale rajatakse Eesti suurim päikeseelektrijaam

Päikesepaneelid
Autor: Meeli Küttim

Õige pea hakatakse Kärdlasse ehitama päikeseelektrijaama, mis teeb oma eelkäijatele silmad ette – kui seni on Eestis ehitatud kuni 200-kilovatise liitumisvõimsusega päikesejaamu, siis uus jaam on kuni viis korda võimsam.

Hiiu ja Pühalepa valdade territooriumile plaanitud elektrijaamas on kokku 3240 päikesepaneeli ja jaama tootmisvõimsus on üle ühe megavati, millest liitumisvõimsus on 900 kilovatti, kirjutab Postimees.  

Kärdla piiril seni tühjalt seisnud maalapile plaanitud jaama aastane toodangumaht on üks gigavatt tund (GWh).

«Kärdla jaam on suurimaid päikeseelektrijaamu Taanist ja Leedust põhjapoolsematel laiuskraadidel,» ütleb projekti eestvedaja, elektritootmisega tegeleva ettevõtte FootonVolt AS juhatuse liige Marek-Andres Kauts.

Jaama investeeritakse kokku ligi miljon eurot. 

Loe pikemalt Postimehest

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077